Πυκνές χιονοπτώσεις, χαμηλές θερμοκρασίες

0
Πυκνές χιονοπτώσεις, χαμηλές θερμοκρασίες

Πυκνές χιονοπτώσεις ακόμα και σε περιοχές με πολύ χαμηλό υψόμετρο, θυελλώδεις ανέμους και πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, φέρνει η κακοκαιρία που θα επηρεάσει την Ελλάδα έως και αύριο Σάββατο.

Σύμφωνα με το νέο έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ προβλέπεται ένταση των χιονοπτώσεων σε Κεντρική Μακεδονία, Θεσσαλία, Στερεά Ελλάδα, Εύβοια και Σποράδες, παγετός τις πρωινές και βραδινές ώρες και θυελλώδεις άνεμοι στο Αιγαίο.

Σε δεκάδες περιοχές του εθνικού και επαρχιακού δικτύου είναι απαραίτητη η χρήση αλυσίδων.

Κλειστές λόγω χιονιού, η λεωφόρος Πάρνηθας από το τελεφερίκ και πάνω και η περιφερειακή οδός Πεντέλης – Νέας Μάκρης από το 414 Στρατιωτικό νοσοκομείο μέχρι το κατάστημα Πανόραμα.

Για λόγους ασφαλείας απαγορεύτηκε η κυκλοφορία των φορτηγών στη Μαλακάσα και στην παλιά εθνική οδό Αθηνών – Θηβών στα Βίλια.

Μόνο με αλυσίδες επιτρέπεται η κίνηση των οχημάτων σε όλες τις περιοχές του νομού Αχαΐας, στην «Ολυμπία Οδό», στο εθνικό και λοιπό οδικό επαρχιακό δίκτυο.

Χιονοπτώσεις σημειώνονται και στην περιοχή της Θεσσαλονίκης και σε όλους τους νομούς της Μακεδονίας, όπου επικρατεί δριμύ ψύχος.

Λόγω της κακοκαιρίας προβλήματα στην ηλεκτροδότηση αντιμετωπίζει η περιοχή της Μελιβοίας του δήμου Αγιάς στη Λάρισα και περιοχές της Μαγνησίας, καθώς χωρίς ρεύμα έχουν μείνει οικισμοί του Πηλίου, στην Πορταριά και στη Μακρινίτσα.

Στην περιοχή του Βόλου, προβλήματα στην ηλεκτροδότηση αντιμετωπίζουν περιοχές στην Αγία Παρασκευή, αλλά και στην Πλατεία Χρυσοχοΐδη, ενώ συνεργεία της ΔΕΗ εργάζονται για την αποκατάσταση των βλαβών.

Κλειστός ο κεντρικός οδικός άξονας της Εύβοιας που συνδέει την Κεντρική με την Βόρεια πλευρά του νησιού, όπου περίπου 15 χωριά παραμένουν χωρίς ρεύμα.

Ανοιχτές θα παραμείνουν θερμαινόμενες αίθουσες δήμων και φορέων.

Ο Δήμος Αθηναίων διαθέτει δυο θερμαινόμενους χώρους, στην οδό Σοφοκλέους 66 και τη Λέσχη Φιλίας Αμπελοκήπων στην οδό Πανόρμου 17, πολύ κοντά στη στάση Αμπελόκηποι του Μετρό.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

Σχετική είδηση: Σε «λευκό κλοιό» πολλές περιοχές – H προστασία – Η πρόγνωση (video)

http://bit.ly/2JXh8SE