Νέο επεισόδιο ρατσισμού με Σαλάχ από οπαδούς της Τσέλσι

0
2019 189
2019 189

Τον γύρο του κόσμου έκανε το βίντεο με τα ρατσιστικά συνθήματα-τραγούδια των οπαδών της Τσέλσι εναντίον του Μοχάμεντ Σαλάχ («Σαλάχ είσαι ένας βομβιστής»), στην Πράγα, στον χθεσινό πρώτο προημιτελικό του Europa League με την Σλάβια!

Ένα επεισόδιο που προκάλεσε έντονο προβληματισμό και συζητήσεις στην Αγγλία, που βλέπει την επιστροφή του ρατσισμού ολοένα και περισσοτερο έντονα. Ιδιαίτερα μετά και τις ρατσιστικές επιθέσεις στο Μαυροβούνιο απέναντι σε Στέρλινγκ, Οντόι και Ρόουζ, κατά τη διάρκεια των προκριματικών του Euro 2020.

«Η Λίβερπουλ πιστεύει ότι είναι ευθύνη των αρμόδιων αρχών, ακολουθώντας τη σωστή διαδικασία, να ενεργήσουν επειγόντως για να εντοπίσουν και στη συνέχεια να τιμωρήσουν όποιον διαπράττει εγκλήματα αυτού του τύπου. Δεν υπάρχει θέση για αυτή τη συμπεριφορά στο ποδόσφαιρο, δεν υπάρχει χώρος γι ‘αυτό στην κοινωνία. Ο σύλλογος συνεργάζεται με την αστυνομία και με την Τσέλσι για το θέμα. Ευχαριστούμε την Τσέλσι για τη δέσμευσή της να εντοπίσει τους υπεύθυνους», ανέφερε σε σχετική της ανακοίνωση η Λίβερπουλ, που την Κυριακή θα υποδεχθεί τους «μπλε».
«Η αστυνομία εξετάζει επί του παρόντος τη δημοσίευση μιας σειράς προσβλητικών Tweets που έγιναν σε σχέση με έναν ποδοσφαιριστή της Λίβερπουλ. Η χρησιμοποιούμενη γλώσσα είναι απρεπέστατη», ανέφερε η αστυνομία σε ανακοίνωσή της.

Δεν είναι το πρώτο επεισόδιο ρατσισμού που αφορά τους οπαδούς της Τσελσι. Είχαν προβεί σε ανάλογες ενέργειες, αλλά κατά της Τοτεναμ, στο εκτός έδρας ματς με την Βίντι στη Βουδαπέστη, τον Δεκέμβριο.

«Η Τσέλσι έχει ένα σοβαρό και βαθιά ριζωμένο πρόβλημα με το ρατσισμό», σημείωσε η εφημερίδα Sun, παρουσιάζοντας όλα τα επεισόδια, συμπεριλαμβανομένης της επίθεσης εναντίον του Στέρλινγκ και την εμφάνιση ναζιστικής σημαίας στην Ουγγαρία. «Αυτοί οι οπαδοί της Τσέλσι μισούν τους μαύρους. Αυτοί οι οπαδοί της Τσέλσι μισούν τους Εβραίους. Αυτοί οι οπαδοί της Τσέλσι μισούν τους Μουσουλμάνους. Αν και η ομάδα τους έχει μαύρους και μουσουλμάνους παίκτες. Ακόμα κι αν ο δισεκατομμυριούχος που μεταμόρφωσε την τύχη τους είναι Εβραίος. Δεν είναι πρόβλημα ολόκληρης της κοινωνίας, ας το αποκαλούμε αυτό που είναι: είναι ένα πρόβλημα της Τσέλσι. To γήπεδο της Τσέλσι πρέπει να κλείσει και να αφαιρεθούν βαθμοί από την ομαδα», πρόσθεσε.

Η Daily Mail επανέφερε το θέμα αποχώρησης από το γήπεδο σε ανάλογα περιστατικά. Ο Στέρλινγκ είχε μιλήσει για το θέμα, λέγοντας ότι ήταν αντίθετος με την ιδέα της διακοπής των αγώνων: «Είναι πολύ καλύτερο να νικήσουμε τους ρατσιστές παρά να τους αφήσουμε απλώς να ντρέπονται», είχε πει.

«Όλοι οι αθλητές δεν είναι Τζέσε Όουενς ή Ραχίμ Στέρλινγκ. Δεν είναι σε θέση να δώσουν απάντηση στο παιχνίδι. Η αποχώρηση από το γήπεδο, πρέπει πάντα να παραμείνει ως μία εφικτή διαμαρτυρία», τόνισε η αγγλική εφημερίδα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

sports.ert.gr.