Μάχες εντός έδρας για τους δύο «αιώνιους» στην Ευρωλίγκα – Με Μακάμπι απόψε ο Ολυμπιακός

0
2018 117
2018 117

Στην έδρα τους, για δεύτερη διαδοχική φορά, αγωνίζονται Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός στη Euroleague, με στόχο μία τρίτη νίκη στη διοργάνωση αυτό το διήμερο. Στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής, οι «ερυθρόκευκοι» υποδέχονται απόψε (25/10, 22:00) την επί έξι σεζόν ομάδα του Ντέιβιντ Μπλατ, Μακάμπι Τελ Αβίβ, ενώ οι «πράσινοι» φιλοξενούν τη Ζαλγκίρις Κάουνας του «δικού τους» Σαρούνας Γιασικεβίτσιους την Παρασκευή (26/10, 21:00).

Ο Ολυμπιακός άφησε πίσω τη βαριά ήττα από την Αρμάνι Μιλάνο που του… χάλασε το εξαιρετικό ξεκίνημα των δύο εκτός έδρας νικών επί των Κίμκι, Μπασκόνια και με αντίπαλο τη Μακάμπι θα διεκδικήσει το πρώτο θετικό αποτέλεσμα μέσα στο ΣΕΦ, μπροστά στους φιλάθλους του. Οι παίκτες του Ντέιβιντ Μπλατ είναι πεισμωμένοι να διασκεδάσουν τις κακές εντυπώσεις που άφησαν δεχόμενοι 99 πόντους από την ιταλική ομάδα την περασμένη Παρασκευή (19/10), παίζοντας πιεστική άμυνα αυτή τη φορά απέναντι στους Ισραηλινούς. Ο αγώνας είναι ιδιαίτερος για τον προπονητή της ομάδας του Πειραιά, Ντέιβιντ Μπλατ, καθώς έχει διατελέσει τεχνικός της ομάδας… θρησκείας του Ισραήλ επί έξι σεζόν κατακτώντας τη Euroleague το 2014. Η Μακάμπι, από το εναρκτήριο τζάμπολ της φετινής σεζόν, πέρασε νικηφόρα από την Ποντγκόριτσα (68-78) επί της Μπούντουτσνοστ για την 3η αγωνιστική, η οποία ήταν και η πρώτη νίκη της ομάδας του Τελ Αβίβ στη διοργάνωση φέτος (ηττήθηκε από Παναθηναϊκό και ΤΣΣΚΑ Μόσχας).

Η επιστροφή του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους δημιουργεί πάντα ιδιαίτερα συναισθήματα στους φιλάθλους του Παναθηναϊκού, καθώς φόρεσε επί τέσσερις σεζόν την πράσινη φανέλα και κατέκτησε τον τελευταίο από τους 4 τίτλους του στην καριέρα του στη Euroleague (2009). Οι παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ αναζητούν μια δεύτερη διαδοχική νίκη, μετά την κατοστάρα επί της Γκραν Κανάρια, αυτή τη φορά με «θύμα» τη Ζαλγκίρις Κάουνας. Οι Λιθουανοί μετρούν μόνο ένα ροζ φύλλο αγώνα στις τρεις πρώτες «μάχες» του και συγκεκριμένα αυτό που πήραν στην Κωνσταντινούπολη περνώντας με +14 πόντους (79-93) από την έδρα της Αναντολού Εφές.

Το πρόγραμμα της 4ης αγωνιστικής της Euroleague έχει ως εξής:
EUROLEAGUE

4η Aγωνιστική (25-26/10)

Πέμπτη, 25 Οκτωβρίου
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ) 22:00
Αναντολού Εφές (Τουρκία)-Φενερμπαχτσέ (Τουρκία)
Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία)-Μπασκόνια (Ισπανία)
Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία)-Κίμκι (Ρωσία)
Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)-Μπουντούτσνοστ (Μαυροβούνιο)

Παρασκευή, 26 Οκτωβρίου
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία) 21:00
Νταρουσάφακα (Τουρκία)-Μπαρτσελόνα (Ισπανία)
Γκραν Κανάρια (Ισπανία)-ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
==========
ΤΣΣΚΑ Μόσχας 3-0
Φενερμπαχτσέ 3-0
Ρεάλ Μαδρίτης 3-0
Ολυμπιακός 2-1
Αρμάνι Μιλάνο 2-1
Παναθηναϊκός 2-1
Αναντολού Εφές 2-1
Ζαλγκίρις Κάουνας 1-2
Μπασκόνια 1-2
Μακάμπι Τελ Αβίβ 1-2
Μπαρτσελόνα 1-2
Νταρουσαφάκα 1-2
Μπάγερν Μονάχου 1-2
Γκραν Κανάρια 1-2
Μπούντουτσνοστ 0-3
Κίμκι 0-3

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

sports.ert.gr.