ΗΠΑ: Κλίμα τρομοκρατίας μετά την αποστολή 8 δεμάτων με εκρηκτικά

0
ΗΠΑ: Κλίμα τρομοκρατίας μετά την αποστολή 8 δεμάτων με εκρηκτικά

Συναγερμός για την αποστολή σε επώνυμους ύποπτων δεμάτων στις ΗΠΑ. Οι ομοσπονδιακές αρχές διενεργούν έρευνα για την υπόθεση, την οποία χαρακτηρίζουν τρομοκρατική ενέργεια.

Δύο ακόμη ύποπτα δέματα, παρόμοια με εκείνα που εντοπίστηκαν πριν φθάσουν στον Αμερικανό πρώην πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα και άλλα εξέχοντα στελέχη του Δημοκρατικού Κόμματος, που είχαν ταχυδρομηθεί για την Δημοκρατική βουλευτή Μαξίν Ουότερς της Καλιφόρνιας, επιβεβαίωσε σήμερα ότι βρέθηκαν το Ομοσπονδιακό Γραφείο Έρευνας (FBI).

Τα δύο δέματα που προορίζονταν για την Ουότερς, πολύπειρη πολιτικό των Δημοκρατικών από το Λος Άντζελες που έχει επικρίνει με σφοδρότητα τον Ρεπουμπλικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, αυξάνουν σε συνολικά οκτώ τον αριθμό των δεμάτων που φέρονται να περιείχαν αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς.

Οι ομοσπονδιακές αρχές των ΗΠΑ συνεχίζουν να διενεργούν έρευνα για την υπόθεση, που χαρακτηρίζουν τρομοκρατική ενέργεια.

Ο πρώην πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και η πρώην υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον ήταν ανάμεσα στους στόχους των τουλάχιστον έξι πακέτων με αυτοσχέδιες βόμβες τα οποία ταχυδρομήθηκαν σε Δημοκρατικούς πολιτικούς, ενώ μέσω της προεκλογικής περιόδου για τις ενδιάμεσες εκλογές.

Ο επικεφαλής της αστυνομίας της Ν. Υόρκης επιβεβαίωσε ότι η αστυνομία βρήκε στο CNN «κάτι που έμοιαζε με εκρηκτικό μηχανισμό» και περιείχε και μια «λευκή σκόνη». Το τηλεοπτικό δίκτυο επισήμανε ότι το δέμα είχε σταλεί ειδικά στον Τζον Μπρέναν, τον πρώην διευθυντή της CIA και σχολιαστή στο CNN, που αποδοκιμάζει δημοσίως τη διοίκηση Τραμπ.

Ο Λευκός Οίκος καταδίκασε τις «τρομακτικές και ποταπές ενέργειες», οι «υπεύθυνοι των οποίων πρέπει να λογοδοτήσουν ενώπιον της Δικαιοσύνης».

Η «πολιτική βία δεν έχει θέση στις ΗΠΑ», διαβεβαίωσε ο Ντόναλντ Τραμπ και κάλεσε τα μέσα ενημέρωσης να «αναστείλουν τις εχθροπραξίες».

ΠΗΓΗ: ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

http://bit.ly/2JXh8SE