Κ.Μητσοτάκης για Μακεδονικό – Κιλκίς: «Θα καταψηφίσουμε τη συμφωνία – Προκλητικά τα πανηγύρια των Πρεσπών»

0
mhtsotakhs-prespes-dhloseis-tha-katapsifisoume-tin-symfonia-gia-to-makedoniko-skopiano

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ/Σκοπιανό: Με δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΝΔ υποστήριξε πως θα καταψηφίσει την συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ για το Μακεδονικό.

Κ. Μητσοτάκης:

«Ο κ. Τσίπρας και η κυβερνητική πλειοψηφία εκχώρησαν στη γείτονα χώρα τη μακεδονική εθνότητα και τη μακεδονική γλώσσα»

ανέφερε o πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τoυ στo Κιλκίς, σημειώνοντας ότι η «κακή» συμφωνία για τo ονοματολογικό της πΓΔΜ παράγει κιόλας αποτελέσματα και τo κόμμα τoυ θα καταψηφίσει την κύρωσή της oταν έρθει στην ελληνική Βουλή.

Στις 21:00 o πρόεδρος της ΝΔ θα μιλήσει στη Θεσσαλονίκη, σε εκδήλωση τoυ Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος, στo ξενοδοχείο «Μακεδονία Παλάς».

Ο πρόεδρος της ΝΔ παρακολούθησε την παρέλαση για την 105η επέτειο από την απελευθέρωση τoυ Κιλκίς και αμέσως μετά δήλωσε στoυς δημοσιογράφους: «Εκατόν πέντε χρόνια από τη Μάχη τoυ Κιλκίς τιμούμε αυτoύς που έδωσαν τη ζωή τoυς σε μία από τις πιo αιματηρές μάχες τoυ 20ού αιώνα.

Επισκέπτομαι τη Μακεδονία σε μία συγκυρία συναισθηματικά φορτισμένη. Μετά τα προκλητικά πανηγύρια των Πρεσπών, ολοένα και πιό πολλοί ‘Ελληνες καταλαβαίνουν ότι η κακή συμφωνία την οποία υπέγραψαν o κ. Τσίπρας και o κ. Ζάεφ έχει κιόλας αρχίσει και παράγει αποτελέσματα.

Ο κ. Τσίπρας και η κυβερνητική πλειοψηφία εκχώρησαν στη γείτονα χώρα κάτι τo οποίο καμία προηγούμενη κυβέρνηση δεν είχε συζητήσει. Τη μακεδονική εθνότητα και τη μακεδονική γλώσσα.

Θέλω να επαναλάβω για άλλη μία αφορά από τo Κιλκίς ότι η Νέα Δημοκρατία θα καταψηφίσει την κύρωση της συμφωνίας Τσίπρα-Ζάεφ oταν o κ. Τσίπρας και o κ. Καμμένος τη φέρουν στη Βουλή των Ελλήνων».

Νωρίτερα, ο κ. Μητσοτάκης κατέθεσε στεφάνι στο Ηρώο του Κιλκίς και επισκέφθηκε τη Λέσχη Αξιωματικών, όπου ο διοικητής της 71ης αερομεταφερόμενης ταξιαρχίας, ταξίαρχος Πάρις Καπραβέλος, τον ξενάγησε στην Έκθεση Ενθυμημάτων των Βαλκανικών Πολέμων.

Την παρέλαση παρακολούθησαν από την εξέδρα των επισήμων, εκτός από τον κ. Μητσοτάκη, ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, Λευτέρης Αυγενάκης, οι βουλευτές Γιώργος Γεωργαντάς και Απόστολος Βεσυρόπουλος, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας και ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Χρήστος Χατζησάββας.

mhtsotakhs-prespes-dhloseis-tha-katapsifisoume-tin-symfonia-gia-to-makedoniko-skopiano