Κεφαλλονιά – Κωνσταντινούπολη με… καγιάκ

0
potamianos-kagiak-kefallonia-konstantinoupolh-diadromh-me-kayak-oct-2018

Με καγιάκ έκανε την διαδρομή Κεφαλλονιά-Κωνσταντινούπολη ο Γιώργος Ποταμιανός.

 

Αν ο Οδυσσέας ζούσε στη σημερινή εποχή σίγουρα δε θα χρησιμοποιούσε σχεδία για να φτάσει στον προορισμό του αλλά ίσως ένα καγιάκ. Αυτό τόλμησε να κάνει ο Κεφαλονίτης επιχειρηματίας Γιώργος Ποταμιάνος, ο σύγχρονος «Οδυσσέας του Ιονίου»,  που ξεκινώντας με το καγιάκ του από την Πεσσάδα Κεφαλονιάς στις 14 Σεπτεμβρίου, έχει διασχίσει ήδη το Ιόνιο, πέρασε τη Μάνη και τα Κύθηρα, τα Μάταλα της Κρήτης και από χθες βρίσκεται στη Ρόδο.

Προορισμός του να φτάσει στην Πόλη σταθμό της μακραίωνης ιστορίας του  Ελληνισμού. Σκοπός του ταξιδιού του είναι η συγκέντρωση χρημάτων για το νοσοκομείο Αργοστολίου Κεφαλονιάς, δείχνοντας την ευαισθησία και την ανθρωπιά του αλλά και την αγάπη που έχει για την ιδιαίτερη πατρίδα του.

Τον κόπο, το θάρρος, την τόλμη, την αποφασιστικότητα, την επιμονή του,  επιβραβεύει ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος με τις θερμότερες ευχές για την επίτευξη του στόχου του.

potamianos-kagiak-kefallonia-konstantinoupolh-diadromh-me-kayak-oct-2018

«Εύχομαι ολόθερμα στον συμπατριώτη μας Γιώργο Ποταμιάνο να φτάσει σώος και ασφαλής στα νερά του Βοσπόρου, έχοντας επιτύχει τον ανιδιοτελή σκοπό του μεταφέροντας παράλληλα με την πλεύση του καγιάκ του τη δύναμη και το θάρρος όλων των Ελλήνων, τη φήμη της Κεφαλονιάς και των Ιονίων Νήσων στα πελάγη που διασχίζει. Η δύναμη ψυχής και ήθους που τον διακρίνει ας αποτελέσει παράδειγμα για όλους μας ειδικά στις δύσκολες εποχές που ζούμε».