Την Τρίτη, 8/1, και ώρα 12 μ. στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του ΕΚΑ (6ος όροφος) η ΟΙΕΛΕ θα παραθέσει συνέντευξη τύπου για το ζήτημα της εκπαιδευτικού Φώφης Μπουλούτα και για τη δικαστική διαμάχη που όπως ανακοίνωσε, ξεκινά με τον πρώην πρωθυπουργό κ. Α. Σαμαρά.
Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για την μη ευρισκόμενη σήμερα στη ζωή, εκπαιδευτικό, που το 2013 είχε πιάσει τον υιό του πρώην πρωθυπουργού Α. Σαμαρά να αντιγράφει σε εξετάσεις και στη συνέχεια απολύθηκε.
Όπως αναφέρει η ΟΙΕΛΕ: «Στη συνέντευξη τύπου θα ανοίξει πλήρως ο φάκελος της Φώφης Μπουλούτα και θα δοθούν στη δημοσιότητα συγκλονιστικά νέα στοιχεία που καταρρίπτουν πλήρως τις συκοφαντίες που ορισμένοι, ακόμη και μετά θάνατον, προκειμένου να εξυπηρετήσουν μικροπολιτικά συμφέροντα, εξαπολύουν εναντίον της. Θα υπάρξει, επίσης, πλήρης ενημέρωση για τη νομική διαδικασία που έχει εκκινήσει με αντιδίκους τον Πρόεδρο της ΟΙΕΛΕ, την Ομοσπονδία και τον κ. Σαμαρά».
Η ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας
Ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου, ζήτησε στις 20-8-2018 από τη Γενική Διεύθυνση Εκπαιδευτικού Προσωπικού Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του ΥΠ.Π.Ε.Θ. και από την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας τον φάκελο της υπόθεσης απόλυσης της εκπαιδευτικού Ευφροσύνης Μπουλούτα και ανέθεσε στους συνεργάτες του τον επανέλεγχο της συγκεκριμένης υπόθεσης.
Από τη μελέτη του φακέλου προέκυψαν τα εξής:
Το Κεντρικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΚΥΣΔΕ) κλήθηκε να γνωμοδοτήσει για τη νομιμότητα και την καταχρηστικότητα ή μη της καταγγελίας της σύμβασης της εκπαιδευτικού και ύστερα από αλλεπάλληλες συνεδριάσεις, αρχής γενομένης στις 4-10-2012, κατέληξε έναν χρόνο μετά, στις 20-12-2013, στην απόφαση ότι η καταγγελία έγινε νόμιμα και ότι «δεν μπορεί να καταλήξει σε κρίση περί καταχρηστικότητας ή μη».
Στην υπόθεση αυτή οι εκπρόσωποι του Κολλεγίου Ψυχικού αμφισβήτησαν τη νόμιμη σύνθεση του ΚΥΣΔΕ λόγω συμμετοχής εκπροσώπων της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας (ΟΙΕΛΕ), η οποία όμως είναι θεσμικά κατοχυρωμένη και αδιαμφισβήτητη, για να επιτύχουν τελικά την εξαίρεση των εκπροσώπων αυτών επικαλούμενοι τη μη αμεροληψία τους. Ως εκ τούτου, σε μία τόσο σημαντική υπόθεση το ΚΥΣΔΕ απέφυγε να αποφασίσει για το κρίσιμο ερώτημα που του ετέθη, ενώ και η εν μέρει απόφασή του ελήφθη από τρία μόνο μέλη, διευθυντές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, χωρίς να εκπροσωπούνται καθόλου οι εργαζόμενοι, όπως έχει κατοχυρωθεί και γίνεται σε όλα τα υπηρεσιακά συμβούλια.
Ως εκ τούτου, το Υπουργείο προβαίνει σε ανάκληση της με αριθ. πρωτ. 159082/Ε2/09-10-2015 Υπουργικής Απόφασης με θέμα «Αποδοχή καταγγελίας σύμβασης εργασίας εκπαιδευτικού…» ως εκδοθείσας κατά παράβαση ουσιώδους τύπου.
Η Κυβέρνηση στην προσπάθειά της να προστατεύσει τους εργαζόμενους προχώρησε στην αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου, ώστε η νομιμότητα της καταγγελίας της σύμβασης εργασίας να κρίνεται από ανεξάρτητη επιτροπή, τρία μέλη της οποίας είναι δικαστές, και μελετά τη βελτίωση του νομοθετικού πλαισίου που διέπει τα ιδιωτικά σχολεία.
http://bit.ly/2JXh8SE