Πολιτικές εντάσεις στις ΗΠΑ μετά τα «τρομοδέματα»

0
Πολιτικές εντάσεις στις ΗΠΑ μετά τα «τρομοδέματα»

Πέντε κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος, που επισύρουν ποινή κάθειρξης έως 48 ετών, αντιμετωπίζει ο 56χρονος Σέζαρ Σέιοκ, ο οποίος συνελήφθη ως ύποπτος για την αποστολή τουλάχιστον 14 εκρηκτικών μηχανισμών σε κορυφαίους πολιτικούς των Δημοκρατικών και επικριτές του Ντόναλντ Τράμπ.

Οι αρχές δεν απέκλεισαν το ενδεχόμενο να γίνουν και άλλες συλλήψεις.

Η υπόθεση αύξησε τις προεκλογικές εντάσεις ενόψει των εκλογών της 6ης Νοεμβρίου για το Κογκρέσο, ενώ ο πρόεδρος Τραμπ δήλωσε πως τα μέσα ενημέρωσης χρησιμοποιούν το θέμα για να κερδίσουν πολιτικούς πόντους σε βάρος του.

«Είδαμε μια προσπάθεια από τα μέσα ενημέρωσης τις τελευταίες ώρες να χρησιμοποιήσουν τις απαίσιες ενέργειες ενός ατόμου για να κερδίσουν πολιτικούς πόντους εναντίον μου και εναντίον του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος», δήλωσε ο Τραμπ μιλώντας την Παρασκευή, το βράδυ σε πολιτική συγκέντρωση στο Σάρλοτ της Βόρειας Καρολίνας. Το πλήθος φώναζε: «Το CNN είναι χάλια».

Ο Τραμπ χαρακτήρισε πάντως «τρομοκρατικές πράξεις» την αποστολή των παγιδευμένων πακέτων και ζήτησε οι πράξεις αυτές «να τιμωρηθούν στο μέτρο που επιτρέπει ο νόμος».

Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε επίσης κατά την προεκλογική συγκέντρωση πως «η πολιτική βία ποτέ δεν πρέπει να επιτραπεί στην Αμερική» και υποσχέθηκε να κάνει «ό,τι μπορεί για να την σταματήσει».

Πηγές: A’ Πρόγραμμα, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετική είδηση: ΗΠΑ: Υπό κράτηση ο ύποπτος για τα τρομοδέματα – Του απαγγέλθηκαν πέντε κατηγορίες (video)

http://bit.ly/2JXh8SE