«Τρελό» αποκάλεσε τον Μ.Πενς ο Ν. Μαδούρο

0
2018 118
2018 118

Την  οργισμένη αντίδραση του προέδρου της Βενεζουέλας  Νικολάς Μαδούρο  προκάλεσαν οι αναφορές του Αμερικανού αντιπροέδρου Μάικ Πένς  που κατηγόρησε το Καράκας ότι χρηματοδοτεί και βρίσκεται πίσω από ένα καραβάνι χιλιάδων μεταναστών από χώρες της κεντρικής Αμερικής που βρίσκεται στο Μεξικό και προσπαθεί να φθάσει στην αμερικανική επικράτεια.

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο αποκάλεσε  τον Πένς την Τετάρτη «τρελό» και «εξτρεμιστή» σχολιάζοντας τα όσα ανέφερε ο Αμερικανός Αντιπρόεδρος κατά τη διάρκεια μιας εκδήλωσης την Τρίτη, πως o πρόεδρος της Ονδούρας Χουάν Ορλάντο Ερνάντες τον ενημέρωσε πως το «καραβάνι» των μεταναστών «οργανώθηκε από κινήματα της αριστεράς στην Ονδούρα, με χρηματοδότηση από τη Βενεζουέλα» και έκρινε ότι στάλθηκε «προς τον Βορρά για να αμφισβητήσει την εθνική μας κυριαρχία».

Αργότερα, πλάι στον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, στον Λευκό Οίκο, ο Πενς υποστήριξε ακόμη ότι το «καραβάνι» αυτό των 7000 ανθρώπων που κινείται προς τις ΗΠΑ,  «οργανώθηκε από διακινητές  που δεν σέβονται την ανθρώπινη ζωή, από επικίνδυνα μέλη μιας συμμορίας», αναφερόμενος στην Μάρα Σαλβατρούτσα (MS-13).

Το «καραβάνι» στάλθηκε «προς τον Βορρά για να αμφισβητήσει την εθνική μας κυριαρχία», συνέχισε ο Πενς, τοποθετούμενος κατά τη διάρκεια μιας εκδήλωσης που οργάνωσε η εφημερίδα The Washington Post στην αμερικανική πρωτεύουσα.

Ο Τραμπ υποστηρίζει εδώ και μέρες ότι στο «καραβάνι» συγκαταλέγονται μέλη της βίαιης συμμορίας Μάρα Σαλβατρούτσα (MS-13). Ακόμη, τις τελευταίες μέρες κατήγγειλε πως ανάμεσα στους μετανάστες βρίσκονται άνθρωποι από «τη Μέση Ανατολή», αφήνοντας να πλανάται — χωρίς να δίνει διευκρινίσεις — η απειλή της τρομοκρατίας.

Η εφημερίδα The Wall Street Journal και η αμερικανική συντηρητική οργάνωση Heritage Foundation έχουν τονίσει ότι ο Μπαρτόλο Φουέντες, πολιτικός που είχε παλαιότερα εκλεγεί στο κοινοβούλιο της Ονδούρας, συνδέεται με το καραβάνι.

Ο Φουέντες, στέλεχος του αριστερού κόμματος Ελευθερία και Επανίδρυση, εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι είχε ενθαρρύνει τους μετανάστες να μετακινηθούν μαζί γιατί ήταν περισσότερο ασφαλές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

http://bit.ly/2JXh8SE