Συμφωνία με τις δημοτικές αρχές της Βαρκελώνης ελλείψει οικοδομικής άδειας της Σαγράδα Φαμίλια

0
2018 8
2018 8

Το χρηματικό ποσό των 41 εκατομμυρίων δολαρίων συμφωνήθηκε να καταβάλει στις δημοτικές αρχές της Βαρκελώνης, η μεγάλη ρωμαιοκαθολική εκκλησία, Σαγράδα Φαμίλια, η οποία αποτελεί ένα από τα πλέον θαυμαστά αξιοθέατα στην Ισπανία, αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο.

Αιτία για την απόφαση αυτή είναι ότι, το εντυπωσιακό έργο που σχεδίασε ο Αντόνι Γκαουντί (και λόγω του αιφνίδιου θανάτου του δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει) δεν διέθετε οικοδομική άδεια για περισσότερα από 130 χρόνια, όπως αναφέρεται και σε σχετικό δημοσίευμα της ιστοσελίδας του BBC.

Η δήμαρχος Βαρκελώνης Άντα Κολάου δήλωσε ότι πρόκειται για μια ιστορική συμφωνία. Η Σαγράδα Φαμίλια θα καταβάλει τα χρήματα σε διάρκεια δέκα ετών, για την βελτίωση των δημοσίων μεταφορών, την πρόσβαση στο μνημείο και για να ενισχυθεί η συνοικία όπου βρίσκεται το κτίριο.

Οι εργασίες για την κατασκευή της εκκλησίας ξεκίνησαν το 1882. Η κυρία κατασκευή αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το 2026, επέτειο των 100 χρόνων από τον θάνατο του αρχιτέκτονα από την Καταλονία. Η UNESCO έχει ανακηρύξει τη Σαγράδα Φαμίλια μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς.

Κάθε χρόνο, περίπου 4,5 εκατομμύρια άνθρωποι επισκέπτονται την Σαγράδα Φαμίλια και άλλοι 20 εκατομμύρια την περιοχή, προκειμένου  να τη θαυμάσουν μόνο απ΄έξω.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ/BBC

Φωτογραφία: AP/Manu Fernandez

 

http://bit.ly/2JXh8SE