Στην Κροατία ο Αλέξης Τσίπρας για την «Πρωτοβουλία 16+1»

0
Στην Κροατία ο Αλέξης Τσίπρας για την «Πρωτοβουλία 16+1»

Στην 8η Σύνοδο Κορυφής κρατών της Κεντρικής, Ανατολικής και ΝΑ Ευρώπης, με την Κίνα, που θα διεξαχθεί στο Ντουμπρόβνικ θα πάρει μέρος ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Η Ελλάδα αναμένεται να γίνει το 17ο μέλος της λεγόμενης «Πρωτοβουλίας 16+1», που έχει στόχο την προώθηση της πολυεπίπεδης επιχειρηματικής συνεργασίας των συγκεκριμένων ευρωπαϊκών χωρών με το Πεκίνο.

Στο περιθώριο της συνόδου, ο Αλέξης Τσίπρας θα έχει διμερή συνάντηση με τον Αλβανό ομόλογό του Έντι Ράμα.

Το πρόγραμμα

Παραμονή της συνόδου, το βράδυ της Πέμπτης ο οικοδεσπότης πρωθυπουργός της Κροατίας Αντρέι Πλένκοβιτς παρέθεσε δείπνο προς τιμήν των ηγετών των χωρών που συμμετέχουν στη Σύνοδο.

Η επίσημη έναρξη των εργασιών της Συνόδου θα πραγματοποιηθεί το πρωί με τον χαιρετισμό του Κροάτη πρωθυπουργού, ενώ θα ακολουθήσει η έναρξη του 9ου Επιχειρηματικού Φόρουμ των χωρών της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης και της Κίνας. Στο πλαίσιο αυτό, θα πραγματοποιηθούν 114 συναντήσεις με τη συμμετοχή 431 συμμετεχόντων, όπως εκπροσώπων νεοφυών επιχειρήσεων, μικρομεσαίων εταιρειών, ακαδημαϊκών, κυβερνητικών παραγόντων κ.ά.

Η Σύνοδος θα συνεχιστεί με τα εγκαίνια της έκθεσης για τη συνεργασία στον τομέα της εκπαίδευσης των χωρών της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης και της Κίνας. Στις 10.15 (τοπική ώρα) είναι προγραμματισμένο από τους διοργανωτές να ξεκινήσουν οι κατ’ ιδίαν επιχειρηματικές συναντήσεις (B2B).

Οι εργασίες της συνόδου θα συνεχιστούν με τη σύγκληση της ολομέλειας της συνόδου κορυφής των αρχηγών κυβερνήσεων των χωρών της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης και της Κίνας, την τελετή υπογραφής των διμερών συμφωνιών, στις 12.30 (τοπική ώρα) και την αποκάλυψη της αναμνηστικής πλάκας για το «Κέντρο Παγκόσμιας Συνεργασίας», που ιδρύθηκε στην 7η σύνοδο στη Σόφια, από τους πρωθυπουργούς της Κροατίας Αντρέι Πλένκοβιτς, της Κίνας Λι Κετσιάνγκ και της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ.

Πηγές: Α’ Πρόγραμμα, ΑΠΕ-ΜΠΕ

http://bit.ly/2JXh8SE