Σε εξέλιξη η 2η μέρα του συνεδρίου της ΝΔ – «Σκληρή γλώσσα» Μητσοτάκη κατά του πρωθυπουργού

0
Σε εξέλιξη η 2η μέρα του συνεδρίου της ΝΔ – «Σκληρή γλώσσα» Μητσοτάκη κατά του πρωθυπουργού

Σε εξέλιξη βρίσκεται η δεύτερη μέρα του 12ου Συνεδρίου της ΝΔ. Ανοίγοντας τις εργασίες του συνεδρίου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέμεινε στα περί ανταλλαγής της μη περικοπής των συντάξεων με τη Συμφωνία των Πρεσπών και επανέλαβε ότι δεν πρόκειται να κυρώσει τη Συμφωνία.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έστειλε μήνυμα προς τους πολίτες ότι το κόμμα του είναι έτοιμο να κυβερνήσει, προσφέροντας συγκεκριμένες λύσεις που θα ανακουφίσουν τους “πολλούς”.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μάλιστα διατύπωσε δύο νέες δεσμεύσεις για την οικονομική ανάταξη της χώρας.

Συγκεκριμένα δεσμεύθηκε για βοήθεια 2.000 ευρώ στις νέες οικογένειες για κάθε νέο παιδί που θα γεννιέται στην Ελλάδα και αύξηση του κατώτατου μισθού με ρυθμό διπλάσιο από την ετήσια αύξηση του ΑΕΠ της χώρας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επεσήμανε με έμφαση ότι η ΝΔ έρχεται να ενώσει τους Έλληνες και όχι να τους διχάσει, όπως επιχειρεί χρόνια τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφερόμενος στο Σκοπιανό ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι ο πρωθυπουργός αντάλλαξε ένα μέτρο που δεν θα έπρεπε να έχει ληφθεί ποτέ με μία μείζονα εθνική υποχώρηση, τονίζοντας ότι η Νέα Δημοκρατία δε θα κυρώσει τη συμφωνία των Πρεσπών.

Ταυτόχρονα ζήτησε από τους πολίτες να «μην σαγηνευτούν από τις σειρήνες του ανέξοδου εθνικισμού» και να βρεθούν απέναντι σε όσους καπηλεύονται τα αγνά πατριωτικά τους αισθήματα. “Άλλο ο αγνός πατριωτισμός και άλλο η πατριδοκαπηλία” είπε χαρακτηριστικά.

Πηγή: ΕΡΤ1

http://bit.ly/2JXh8SE