Ρωσία: Σταμάτησαν οι έρευνες στα συντρίμμια της πολυκατοικίας

0
Ρωσία: Σταμάτησαν οι έρευνες στα συντρίμμια της πολυκατοικίας

Τριάντα εννέα άνθρωποι ανασύρθηκαν νεκροί από τα χαλάσματα της πολυκατοικίας στο Μαγκνιτογκόρσκ, τμήμα της οποίας κατέρρευσε έπειτα από έκρηξη που, όπως όλα δείχνουν, οφείλεται σε διαρροή αερίου. Όπως ανακοινώθηκε, οι υπηρεσίες διάσωσης τερμάτισαν τις έρευνες στα ερείπια.

Η έκρηξη σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της 31ης Δεκεμβρίου καταστρέφοντας 48 διαμερίσματα στο 10όροφο κτίριο στη βιομηχανική πόλη, σε απόσταση 1.700 χιλιομέτρων ανατολικά της Μόσχας.

Οι διασώστες έδωσαν μάχη με τον χρόνο, αψηφώντας τις πολικές θερμοκρασίες, προκειμένου να εντοπίσουν ανθρώπους που παγιδεύτηκαν κάτω από τα συντρίμμια.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εκτάκτων Περιστατικών Αλεξάντερ Τσουπριγιάν είπε στο Interfax ότι δεν υπάρχουν άλλοι νεκροί κάτω από συντρίμμια και ότι η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης ολοκληρώθηκε.

Η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας επισήμανε ότι συνεχίζει να ερευνά την ακριβή αιτία της έκρηξης. Στο σημείο δεν έχουν εντοπιστεί ίχνη από εκρηκτικές ύλες και οι αρχικές αναφορές έκαναν λόγο για μια έκρηξη αερίου.

Πηγές: Reuters, Γαλλικό Πρακτορείο, Sputnik, ΑΠΕ-ΜΠΕ

http://bit.ly/2JXh8SE