«Πυρά» Μαρινάκη κατά Σωκράτη και Πέτρου Κόκκαλη – «Να βγαίνει πιο συχνά ο κ. Μαρινάκης για να καταλαβαίνει ο κόσμος τον χαρακτήρα του»

0
2019 224
2019 224

Ολομέτωπη επίθεση σε Σωκράτη και Πέτρο Κόκκαλη, κατηγορώντας τον πρώτο ότι «άφησε καμένη γη στον Ολυμπιακό και σφιχταγκαλιάστηκε με τον Δημήτρη Μελισσανίδη» και τον δεύτερο πως «άφησε χρέη 7 εκατομμύρια ευρώ στον ερασιτέχνη», έκανε ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, σε συνέντευξή του στον Νίκο Χατζηνικολάου και τον ραδιοφωνικό σταθμό «Real FM». Την πρώτη του μετά το 2014, που είχε επίσης παραχωρήσει στον ίδιο δημοσιογράφο.

«Ο Πέτρος Κόκκαλης είχε αποτύχει στις επιχειρήσεις του πατέρα του καθώς και στην ΠΑΕ και στον ερασιτέχνη Ολυμπιακό, που άφησε 7 εκατ. χρέη. Το μοναδικό κοινό στοιχείο με τον Σωκράτη Κόκκαλη ήταν η διαδοχή στην ΠΑΕ. Παραλάβαμε καμμένη γη, έναν Ολυμπιακό με τεράστια οικονομικά ρήγματα και τις δομές του υπό διάλυση. Η οικονομική κατάσταση που συναντήσαμε ήταν πολύ χειρότερη από της ΑΕΚ όταν υποβιβάστηκε στην Γ’ Εθνικη ή του Παναθηναϊκού μετά τη διάλυση της πολυμετοχικότητας. Το 2010 ήρθαμε για να βγάλουμε τον Ολυμπιακό από μία εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο στην Ιστορία του. Από τότε, στο Δημόσιο έχουμε πληρώσει για φόρους και ΙΚΑ 150 εκατομμύρια ευρώ, χωρίς καθυστέρηση ή διακανονισμό. Ο Κόκκαλης δεν μπορούσε να βγάλει την ΠΑΕ από το αδιέξοδο. Έβαλα «με το καλημέρα» 60 εκατ. ευρώ για να καλύψω το άνοιγμα που υπήρχε και να δρομολογήσουμε νέες επιτυχίες. Να σημειωθεί ότι ο τότε μεγάλος αντίπαλος, ο Παναθηναϊκός είχε την πιο ακριβή ομάδα όλων των εποχών», τόνισε χαρακτηριστικά.

«Υπήρξε επίσης η παραχώρηση με τη μορφή…δανεισμού, του Θωμά Μητρόπουλου, τόσο στον κ.Μελισσανίδη όσο και νωρίτερα στον Ιβάν Σαββίδη. Ο Θωμάς Μητρόπουλος και η παρέα του μας δημιούργησαν τεράστια προβλήματα και το πληρώσαμε. Για κάποιους ανθρώπους το χρήμα και το συμφέρον είναι βασιλιάς. Ο Ολυμπιακός είναι υπεράνω χρημάτων και πολιτικών συμφερόντων. Αν ένας σύλλογος στην Ελλάδα είναι μακριά από οποιοδήποτε κόμμα και κυβέρνηση, είναι ο Ολυμπιακός», πρόθεσε ο Βαγγέλης Μαρινάκης.

«Κερδίσαμε επτά συνεχόμενα πρωταθλήματα, στην Ευρώπη είχαμε τεράστιες επιτυχίες, φτάσαμε στην υψηλότερη θέση. Το 2017-18 είχαμε κακή χρονιά. Είχαμε αποφασίσει να χτίσουμε μια νέα ομάδα. Σχεδόν από το μηδέν. Φέτος είχαμε ιστορική πρόκριση κόντρα στη Μίλαν, τη μεγαλύτερη στην Ιστορία μας και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι παίξαμε με διαφορά το καλύτερο ποδόσφαιρο. Θέλω να επικεντρωθώ στο μέλλον. Του χρόνου θα επαναφέρουμε τον Ολυμπιακό εκεί που αξίζει. Την απάντηση έδωσε ο κόσμος του Ολυμπιακού και το «Καραϊσκάκης» ήταν πάντα γεμάτο. Κι ας είχε χαθεί το πρωτάθλημα. Πρέπει να φέρουμε ξανά τον Ολυμπιακό ψηλότερα», υποστήριξε ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ, που στη συνέχεια αναφέρθηκε, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, για το μπάσκετ και τον ερασιτέχνη Ολυμπιακό.

«Το ξεκαθάρισα με ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός. Αυτή τη στιγμή ιδιοκτήτες είναι οι αδελφοί Αγγελόπουλοι και θα παραμείνουν. Έχουν ξοδέψει πάρα πολλά χρήματα, έχουν φέρει δύο ευρωπαϊκά, αγαπούν τον Ολυμπιακό, τους στηρίζω και είμαι δίπλα τους. Όσο για τον ερασιτέχνη Ολυμπιακό, όπως είπα, παραλάβαμε το 2010 με χρέη επτά εκατομμύρια ευρώ και διαλυμένο. Ξοδέψαμε πάνω από 25 εκ. ευρώ με αποδείξεις όχι με λόγια. Έχουμε δει ένα θαύμα. Τις ομάδες στο βόλεϊ και στο πόλο που έχουν φέρει ευρωπαϊκά τρόπαια. Δεν υπάρχει άλλη ομάδα στον κόσμο που συντηρεί τόσα τμήματα και πρωταγωνιστούν».

Π. Κόκκαλης: «Να βγαίνει πιο συχνά στα ΜΜΕ ο κ. Μαρινάκης για να καταλάβει και ο κόσμος το χαρακτήρα του»

«Είμαι σοκαρισμένος από τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνεται τη συμμετοχή στα κοινά ο κ. Μαρινάκης. Είναι σοκαριστική εμπειρία να τον ακούς» είπε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Πέτρος Κόκκαλης, στο δημοτικό ραδιόφωνο του Πειραιά «Κανάλι Ένα 90,4 fm». Ο ίδιος προσέθεσε ότι πρέπει «να βγαίνει πιο συχνά στα ΜΜΕ για να καταλάβει και ο κόσμος το χαρακτήρα του».

«Έχει σημασία να πω την αλήθεια στον κόσμο του Πειραιά και, αν θέλει, ας βγει να με διαψεύσει. Ο κ. Μαρινάκης είναι ψεύτης» είπε συγκεκριμένα ο υποψήφιος ευρωβουλευτής και πρόσθεσε: «Όπως τσακώνεται με όλο τον κόσμο, κάποια στιγμή τσακώθηκε και με τον κ. Μιχαλολιάκο και μου ζήτησε, το Φεβρουάριο του 2014, να είμαι υποψήφιος δήμαρχος. Μου μετέφερε την πρόταση μέσω του Γιάννη Μώραλη που εργαζόταν τότε στην ΠΑΕ Ολυμπιακός και είμαστε φίλοι. Του ζήτησα δύο μέρες να το σκεφτώ αλλά άμεσα αποφάσισα ότι, παρότι είναι σπουδαίο να είσαι δήμαρχος Πειραιά, δεν είμαι διατεθειμένος να είμαι δοτός δήμαρχος Πειραιά, με ένα δημοτικό συμβούλιο εκλεγμένο από τον κ. Μαρινάκη».
Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του, ο κ. Κόκκαλης είπε ότι «για τον Ολυμπιακό θα τον κρίνει και τον ίδιον η ιστορία» προσθέτοντας ότι «ο Ολυμπιακός είναι πολύ μεγάλο μέγεθος αλλά καμιά φορά παίζουν ρόλο και οι άνθρωποι. Κανένας δεν είναι μεγαλύτερος από τον Ολυμπιακό, θα μας κρίνει όλους η ιστορία».
Είπε ακόμα για τον εφοπλιστή, ότι «έχει τον δημοσιογραφικό οργανισμό Μαρινάκη, έχει και καινούργιο κανάλι, έχει πάρα πολλά «παπαγαλάκια» που χρησιμοποιεί. Πρόσφατα ανακάλυψαν έναν λάθος παππού, θα μου βρούνε και κανέναν τρίτο παππού όπου να ‘ναι. Δεν μπορώ να παρακολουθήσω αυτή τη συζήτηση. Πρέπει όμως να τον παρακαλέσω να βγαίνει πιο συχνά στα ΜΜΕ για να καταλάβει και ο κόσμος το χαρακτήρα του».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

sports.ert.gr.