Πτώση Dovizioso, πάρτυ Marquez στο Motegi

0
2018 63
2018 63

Ο αγώνας στην έδρα της Honda, στο Motegi, έδειχνε υπόθεση της Ducati και βάσει προϊστορίας αλλά και βάσει αποτελεσμάτων σε ελεύθερα και χρονομετρημένα. Ο Andrea Dovizioso ήταν ταχύτατος κι έχοντας κατακτήσει την pole position έδειχνε ικανός να καθυστερήσει τον Marquez από την κατάκτηση του τίτλου. Ξεκίνησε δυνατά, προηγήθηκε στους πρώτους γύρους αλλά σύντομα ο Marquez, έχοντας ξεκινήσει από την 6η θέση βρέθηκε πίσω από τον Dovizioso. Ο Marquez 11 γύρους πριν το τέλος εξαπέλυσε την επίθεση του περνώντας στην κορυφή. Έδειξε πως ήθελε πολύ να συνδυάσει νίκη με τίτλο, ρισκάροντας περισσότερο από όσο θα μπορούσε κάποιος να θεωρήσει φυσιολογικό. Παρότι ο Marquez πίεσε και ρίσκαρε, ο Dovizioso ήταν αυτός που έπεσε χάνοντας κάθε ελπίδα για τον τίτλο. Ο Marquez τερμάτισε πρώτος και πανηγύρισε τον 5ο του τίτλο στη μεγάλη κατηγορία και 7ο συνολικά, μέσα στην έδρα της Honda. Στα αξιοσημείωτα είναι πως τις πρώτες στιγμές των πανηγυρισμών του, έβγαλε τον ώμο του τον οποίον του επανέφερε ο αδελφός του. Όπως είπε ο ίδιος, είναι κάτι που συμβαίνει αρκετά συχνά, αλλά τον Δεκέμβριο θα δεχθεί ιατρική φροντίδα ώστε να το ξεπεράσει.

Στη δεύτερη θέση, μετά την πτώση του Dovizioso, τερμάτισε ο Cal Crutchlow με διαφορά 1,5 δευτερόλεπτο από τον Marquez. Ο Alex Rins κάνοντας πολύ καλό αγώνα, ανέβηκε στην 3η θέση. Εκμεταλλεύθηκε τις πτώσεις των Dovizioso και Iannone αλλά ήταν έτσι κι αλλιώς γρήγορος και σταθερός έχοντας κερδίσει μάχες μέχρι να ανέβει στο βάθρο. Μία από αυτές, ήταν η μάχη με τον Valentino Rossi που μπορεί να βελτιώθηκε, αλλά δεν είχε απάντηση στο ρυθμό των Suzuki.

Ο Rossi τερμάτισε 4ος έχοντας ξεκινήσει από την 9η θέση. Ήταν και πάλι η καλύτερη Yamaha, κάτι που ο ίδιος δεν το περίμενε αφού ο Zarco, σε μια από τις αγαπημένες του πίστες, ξεκίνησε από τη 2η θέση. Στην εκκίνηση όμως ο Zarco έχασε θέσεις και τελικά τερμάτισε 6ος, πίσω από τον Bautista που ολοκλήρωσε τον αγώνα στην 5η θέση. Μετά τον αγώνα, έγινε γνωστό πως ο Bautista θα αντικαταστήσει στον επόμενο αγώνα τον Jorge Lorenzo στην εργοστασιακή ομάδα της Ducati αφού ο Ισπανός δεν είναι σε θέση ακόμα να αγωνιστεί. Ο Maverick Vinales δεν κατάφερε κάτι καλύτερο από την 7η θέση με τους Dani Pedrosa και Danilo Petrucci να ακολουθούν στην 8η και 9η θέση.

Εξαιρετική ήταν η εμφάνιση του Hafizh Syahrin που τερμάτισε στη 10η θέση. Από πτώση εγκατέλειψαν οι Iannone, Miller και Abraham ενώ από μηχανική βλάβη εγκατέλειψε ο Aleix Espargaro με την Aprilia.

Επόμενος αγώνας, με τον πρωταθλητή να έχει κριθεί αλλά με τη 2η και 3η θέση στο πρωτάθλημα να παραμένουν ανοικτές, είναι το Grand Prix της Αυστραλίας το αμέσως επόμενο Σαββατοκύριακο.

Τα αποτελέσματα του αγώνα

Η βαθμολογία του πρωταθλήματος

sports.ert.gr.