Πρώτο βήμα για τον τίτλο ο Ολυμπιακός, 9-8 την Βουλιαγμένη

0
2019 70
2019 70

Το πρώτο βήμα προς την κατάκτηση του έκτου διαδοχικού τίτλου στην Α1 υδατοσφαίρισης των γυναικών έκανε ο Ολυμπιακός, που επικράτησε 9-8 της Βουλιαγμένης στον πρώτο τελικό των πλέι-οφ, στο κολυμβητήριο “Πέτρος Καπαγέρωφ” του Πειραιά.

Tα οκτάλεπτα: 4-5, 2-1, 2-1, 1-1

Οι “ερυθρόλευκες” υπερασπίστηκαν επιτυχώς το πλεονέκτημα έδρας που έχουν από την κανονική περίοδο και πέτυχαν -έστω και με μεγάλη δυσκολία- τη μία από τις τρεις νίκες που απαιτούνται για την ανάδειξη του πρωταθλητή. Το επόμενο… ραντεβού των δύο ομάδων είναι την Πέμπτη (9/5, 18:30) στο Λαιμό.
Ο πρώτος τελικός ξεκίνησε με ένα επιθετικό… κρεσέντο των δύο ομάδων, που πέτυχαν συνολικά εννέα γκολ στο πρώτο οκτάλεπτο, το οποίο ολοκληρώθηκε με τις φιλοξενούμενες να προηγούνται 5-4. Η εικόνα αυτη θα ήταν αφύσικο να συνεχιστεί και όντως σταδιακά οι άμυνες “έσφιξαν”, ιδιαίτερα δε ο Ολυμπιακός κράτησε απαραβίαστη την εστία του για 7,5 αγωνιστικά λεπτά και πέρασε μπροστά 6-5 με δύο γκολ σε παίκτρια παραπάνω, πριν η Βασιλική Διαμαντοπούλου διαμορφώσει το 6-6 του ημιχρόνου.
Η τρίτη περίοδο χαρακτηρίστηκε από αρκετές βεβιασμένες επιλογές στην επίθεση, ώσπου οι “ερυθρόλευκες”, με ένα τέρμα της Ασημάκη στον παραπάνω και ένα τρομερό σουτ της Τσουκαλά ξέφυγαν με δύο γκολ διαφορά (8-6), για πρώτη φορά στην αγώνα. Η Ράνεϊ μείωσε σε παίκτρια παραπάνω στα τελευταία δευτερόλεπτα του τρίτου οκταλέπτου, αλλά ο ΝΟΒ δυσκολευόταν πλέον πολύ να φτάσει στο γκολ. Στην τελευταία περίοδο κυριάρχησαν η ένταση και οι συνεχείς διαμαρτυρίες, που είχαν μάλιστα ως συνέπεια την αποβολή των δύο βοηθών προπονητών, του Κωστή Χατζηδάκη από τον Ολυμπιακό και της Κικής Λιόση από τη Βουλιαγμένη. Η Μπάκλινγκ ανέβασε ξανά τη διαφορά στα δύο γκολ για τις γηπεδούχους, η Ελληνιάδη με πολύ ωραίο σουτ μείωσε άμεσα σε 9-8, αλλά στα τελευταία τρία λεπτά ο ΝΟΒ δεν κατάφερε να βρει το γκολ της ισοφάρισης, καθώς η Ράνεϊ έχασε μία επίθεση με παίκτρια παραπάνω, ενώ η Σταματοπούλου σταμάτησε το τελευταίο σουτ της Ελληνιάδη.

Διαιτητές: Μοίραλης, Πολυχρονόπουλος

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χάρης Παυλίδης): Σταματοπούλου, Ελευθ. Πλευρίτου, Μπάκλινγκ 1, Ελευθεριάδου, Μανωλιουδάκη 1, Αβραμίδου 2, Ασημάκη 2, Μαργ. Πλευρίτου 1, Γκόφερς, Β. Πλευρίτου, Τσουκαλά 2, Μυριοκεφαλιτάκη, Δουρέκα, Κανετίδου, Παπαναστασίου

ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ (Αλεξία Καμμένου): Τζόνσον, Χαραλαμπίδη 2, Χυδηριώτη 1, Ελληνιάδη 1, Κοκκινάκη, Ξενάκη 1, Ειρ. Νίνου, Πάτρα, Κώτσια 1, Διαμαντοπούλου 1, Ράνεϊ 1, Μαστρόκαλου, Κοτσιώνη, Παν. Νίνου, Γιαννοπούλου

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI

sports.ert.gr.