Ο Zarco στην pole μετά την ποινή του Marquez

0
2018 48
2018 48

Η βροχή που έπιασε ξαφνικά στη διάρκεια του 1ου σκέλους των χρονομετρημένων δοκιμών για το Grand Prix του Moto GP στη Μαλαισία, έφερε τα πάνω κάτω. Οι διοργανωτές διέκοψαν το σκέλος το οποίο πραγματοποιήθηκε αρκετή ώρα αργότερα. Ο Marc Marquez που δυσκολευόταν αρκετά στις στεγνές συνθήκες, εκμεταλλεύθηκε τις μικτές συνθήκες που επικράτησαν στο τελικό σκέλος των χρονομετρημένων και έγραψε τον ταχύτερο χρόνο. Όμως μετά την επίδοση του αυτή, είχε μια πτώση. Πήρε τη δεύτερη μοτοσυκλέτα του για να συνεχίσει αλλά μπαίνοντας στην πίστα, έφτασε σε μια στροφή και χωρίς να έχει δει τον Iannone που ήταν σε γρήγορο γύρο, τον εμπόδισε.

Οι αγωνοδίκες μετά την ολοκλήρωση των χρονομετρημένων, ανακοίνωσε ποινή 6 θέσεων στον Marquez που έχει δεχθεί και στο παρελθόν ποινή για τον ίδιο λόγο. Έτσι, ο Marquez θα ξεκινήσει από την 7η θέση. Μετά την ποινή του Marquez, στην pole θα βρεθεί ο Johann Zarco που είχε σημειώσει το δεύτερο ταχύτερο χρόνο. Σε στεγνές συνθήκες την Παρασκευή, ο Zarco είχε μεγάλο πρόβλημα με το σπινάρισμα. Όμως στις στεγνές δοκιμές του Σαββάτου βελτιώθηκε σημαντικά. Στα χρονομετρημένα δοκίμασε να χρησιμοποιήσει το μεσαίο βρόχινο ελαστικό και τον βόλεψε πολύ.

Ο Valentino Rossi ήταν γρήγορος από το 1ο σκέλος της Παρασκευής. Δοκίμασε κυρίως στήσιμο αγώνα σε στεγνές συνθήκες χωρίς να χάνει ιδιαίτερα σε χρόνους. Στη βροχή που πέρσι ήταν ένας εφιάλτης για τον ίδιο, ήταν γρήγορος έχοντας καλή αίσθηση. Κάνοντας τον 3ο ταχύτερο χρόνο θα ξεκινήσει από τη 2η θέση και δείχνει πως έχει το ρυθμό να διεκδικήσει μια θέση στο βάθρο. Μένει να δούμε αν θα έχει και τη διάρκεια, κάτι που τον προβληματίζει ιδιαίτερα στους τελευταίους αγώνες.

Από την 3η θέση θα ξεκινήσει ο Andrea Iannone με τη Suzuki.Η 2η σειρά της εκκίνησης είναι αποκλειστική υπόθεση της Ducati. Ο Andrea Dovizioso που είχε πτώση στον τελευταίο γύρο των χρονομετρημένων, θα ξεκινήσει από την 4η θέση. Δίπλα του στην 5η θέση θα είναι ο Jack Miller και στην 6η ο Danilo Petrucci. Η πρώτη Honda είναι αυτή του Marc Marquez στην 7η θέση με τους Alex Rins και Alvaro Bautista να συμπληρώνουν την 3η σειρά της εκκίνησης. Ο Rins ήταν ταχύτατος στο στεγνό έχοντας σημειώσει τον ταχύτερο χρόνο. Ο Bautista πέρασε από το 1ο σκέλος των χρονομετρημένων το οποίο κέρδισε κι έτσι συμμετείχε στο 2ο σκέλος σημειώνοντας τον 9ο χρόνο. Οι Pedrosa, Vinales και Aleix Esparagaro συμπλήρωσαν την 4η σειρά της εκκίνησης.

Ο Jorge Lorenzo δοκίμασε να συμμετέχει αλλά πονούσε αρκετά. Αποφάσισε να αποσυρθεί από τον αγώνα κι έτσι ο Michele Pirro τον αντικατέστησε έχοντας στη διάθεση του τη μοτοσυκλέτα μόνο στις δοκιμές του Σαββάτου. Θα ξεκινήσει από τη 14η θέση. Ο Stefan Bradl αντικαθιστώντας τον τραυματία Cal Cruthclow θα ξεκινήσει από την 20η θέση.

Οι διοργανωτές, γνωρίζοντας την πρόγνωση του καιρού, όσο αυτή είναι ασφαλής στη Μαλαισία και φοβούμενοι μη συμβεί ότι στη διάρκεια των χρονομετρημένων, αποφάσισαν να διεξαχθεί ο αγώνας 2 ώρες νωρίτερα ώστε να αυξηθούν οι ελπίδες για στεγνό αγώνα.

Η σειρά εκκίνησης

sports.ert.gr.