Ο Marquez νικητής στη Jerez

0
2019 55
2019 55

Ο Μarc Marquez επέστρεψε στις νίκες και στην κορυφή της βαθμολογίας κατακτώντας τη νίκη στον αγώνα της Jerez. Φάνηκε να είναι μια εύκολη νίκη και σε αυτό συνέβαλε σημαντικά η ατυχία του αναβάτη που εντυπωσίασε το Σάββατο αλλά και μέχρι τη μέση του αγώνα, του Fabio Quartararo. Με το πράσινο φως της εκκίνησης, ο Marquez πέρασε στην κορυφή με τον Franco Morbidelli να κερδίζει μία θέση και να στρίβει δεύτερος. Ο Quartararo έστριψε τρίτος κλείνοντας αποφασιστικά «την πόρτα» στον Dovizioso που έτσι έχασε και την τέταρτη θέση από τον Vinales που ξεκίνησε καλά. Για αρκετούς γύρους ο μόνος που μπορούσε να βρίσκεται στη ρόδα του Marquez ήταν ο Morbidelli.

Ο Quartararo ακολουθούσε με τη διαφορά του από τον Morbidelli να αυξομειώνεται. Ένα στιγμιαίο λάθος του Morbidelli έδωσε τη δυνατότητα στον Quartararo να ανέβει δεύτερος και να αναλάβει αυτός να κυνηγήσει τον Marquez. Δεν έφτασε ποτέ σε σημείο να επιχειρήσει πέρασμα αλλά και ο Marquez δεν κατάφερε να του πάρει διαφορά. Σχεδόν στη μέση του αγώνα ο Quartararo αναγκάστηκε να εγκαταλείψει αφού κόλλησε η 3η σχέση στο κιβώτιο ταχυτήτων. Στο ίδιο ακριβώς σημείο ο Rins που μέχρι εκείνη τη στιγμή κέρδισε θέσεις, επιτέθηκε και πέρασε τον Morbidelli. Μέσα σε ένα γύρο η Petronas είδε τη μία μοτοσυκλέτα της να εγκαταλείπει και τη δεύτερη να ξεκινά μια φθίνουσα πορεία. Ο Morbidelli που ήταν δεύτερος στους 10 πρώτους γύρους άρχισε να αντιμετωπίζει προβλήματα. Ο Marquez έφτασε εύκολα τελικά στη νίκη, αφήνοντας στη 2η θέση τον εκπληκτικό Alex Rins που ήταν γρήγορος από την αρχή μέχρι το τέλος του αγώνα.

Ο Maverick Vinales έκανε πολύ καλό αγώνα και κέρδισε τη μάχη από τον Dovizioso στους τελευταίους γύρους για το 3ο σκαλί ενός αμιγώς Ισπανικού βάθρου! Ο Dovizioso δεν είχε απαντήσεις στην ταχύτητα του Vinales και περιορίστηκε στην 4η θέση. Ο Danilo Petrucci έφερε τη δεύτερη εργοστασιακή Ducati στην 5η θέση. Ο Valentino Rossi ξεκινώντας από τη 13η θέση έκανε και πάλι δυνατό αγώνα και εντυπωσιακή ανάκαμψη. Δεν είχε το ρυθμό του προηγούμενου αγώνα που διεκδίκησε τη νίκη αλλά κατάφερε να μειώσει τις απώλειες. Ξεκινώντας από την 4η σειρά της εκκίνησης κατάφερε να τερματίσει 6ος, μόλις 5 δευτερόλεπτα από το βάθρο. Ο Franco Morbidelli θυμίζοντας τα προβλήματα της περσινής Yamaha έχασε απότομα έδαφος προς το τέλος του αγώνα και υποχώρησε στην 7η θέση. Τη δεκάδα συμπλήρωσαν 3 Honda, ο Crutchlow, ο Nakagami και η έκτακτη συμμετοχή της, Stefan Bradl.

Ο Aleix Espargaro έφερε την Aprilia στην 11η θέση ενώ ο Andrea Iannone δε συμμετείχε στον αγώνα μετά την πτώση και τον τραυματισμό του στα τελευταία ελεύθερα του Σαββάτου. Ο Jorge Lorenzo είχε πολλές βλέψεις για το συγκεκριμένο αγώνα και δεν το είχε κρύψει. Όμως η 12η θέση μάλλον δεν τον ικανοποίησε και θα πρέπει αν περιμένει ακόμα μέχρι να νιώσει άνετα πάνω στη Honda ώστε να διεκδικεί νίκες και βάθρα. Ο Pol Esparagaro ήταν στη 13η θέση με την KTM με τον Johann Zarco να ακολουθεί στη 14η.

Με τα αποτελέσματα αυτά ο Marc Marquez πέρασε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας έχοντας μόλις ένα βαθμό πίσω του τον Rins, τρεις βαθμούς πίσω του τον Dovizioso και εννέα βαθμούς πίσω του τον Rossi. Πέρσι, την αντίστοιχη περίοδο, μετά τον αγώνα της Jerez ο Marquez είχε και πάλι 70 βαθμούς (όσους και φέτος) αλλά ήταν δεύτερος ο Vinales, 20 βαθμούς πίσω του, ο Dovizioso ήταν 3ος με διαφορά 24 βαθμών και ο Rossi 4ος με διαφορά 30 βαθμών.

Τα αποτελέσματα του αγώνα

Η βαθμολογία του πρωταθλήματος

sports.ert.gr.