Νίκησε 2-0 στα Γιάννενα και κατέκτησε αήττητος τον τίτλο ο ΠΑΟΚ – Αποτελέσματα και η τελική βαθμολογία

0
2019 48
2019 48

Πρωταθλητής και αήττητος έκλεισε την σεζόν ο ΠΑΟΚ, νικώντας στο γήπεδο των «Ζωσιμάδων» τον ΠΑΣ Γιάννινα με 2-0. Ο «Δικέφαλος» της Θεσσαλονίκης πέτυχε τα γκολ της νίκης του στην επανάληψη με τους Ακπομ στο 60′ και Σάκχοφ στο 79′. Ο ΠΑΣ με την ολοκλήρωση της 30ης αγωνιστικής υποβιβάζεται απευθείας στην δεύτερη κατηγορία, ενώ ο ΠΑΟΚ είναι έτοιμος για την συμμετοχή του στον τελικό κυπέλλου του προσεχούς Σαββάτου (11/5).

Το παιχνίδι σημαδεύτηκε από δυο διακοπές λόγω της ρίψης αντικειμένων από τους φίλους του ΠΑΣ, στο 62′ η πρώτη και στο 88′ η δεύτερη. Τελικά, ο Δωδεκανήσιος ρέφερι Τάσος Σιδηρόπουλος ξανάρχισε τον αγώνα, που λίγο αργότερα ολοκληρώθηκε σε αρνητικό κλίμα, με εισβολή αστυνομικών δυνάμεων στην κερκίδα των οργανωμένων οπαδών του ΠΑΣ.

Στο 14′ ο Ακπομ από πάσα του Ζαμπά, πλάσαρε στην εστία του ΠΑΣ, αλλά ο Κύπριος γκολκίπερ Μιχαήλ έδιωξε σωτήρια την μπάλα. Στο 21′ ο Κριζμάν μέσα στην περιοχή του Πασχαλάκη, πάτησε την μπάλα κι έχασε τον έλεγχο της, μαζί και την πρώτη καλή ευκαιρία για την ομάδα του. Στο 31′ ο ΠΑΟΚ πλησίασε πολύ κοντά στο γκολ, όμως το απευθείας φάουλ του Ολιβέιρα, εξοστρακίστηκε από το δεξί δοκάρι του Μιχαήλ. Στο 39′ ο ΠΑΟΚ πέτυχε γκολ με τον Ακπομ, αλλά ακυρώθηκε ως οφσάιντ με υπόδειξη του β’ βοηθού Κούλα Χασάν. Στο 41′, από πάσα του Ολιβέϊρα, ο Πέλκας έπιασε μονοκόμματο σουτ, αλλά ο Μιχαήλ εξουδετέρωσε με άμεση επέμβαση.

Ετσι ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο, με μέτριο ποδόσφαιρο και αδύναμες τις δύο ομάδες για κάτι θετικό και όμορφο. Ο ΠΑΣ κάτω από το άγχος και την πίεση του διαφαινόμενου υποβιβασμού δεν ήταν σε θέση να παίξει καλό ποδόσφαιρο, ενώ ο ΠΑΟΚ με αρκετούς εφεδρικούς έδειχνε πως περισσότερο τον ενδιάφερε να τελειώσει τον αγώνα παρά να παίξει καλό και θεαματικό ποδόσφαιρο όπως υποχρεούται σαν νέος πρωταθλητής Ελλάδος.

Στην επανάληψη ο ΠΑΟΚ άνοιξε το σκορ στο 60′ με τον Ακπομ, μετά από ωραία πλάγια πάσα του Πέλκα, και το προβάδισμα αυτό απλοποίησε τα δεδομένα του αγώνα. Ο ΠΑΣ υποχρεώθηκε να παίξει πιο επιθετικά, αλλά από την πλευρά του ο ΠΑΟΚ, επιθυμώντας να διατηρήσει τη νίκη και τον τίτλο του αήττητου πρωταθλητή, διατήρησε τον έλεγχο για τη συνέχεια του αγώνα.

Στο 67′ σημειώθηκε δίλεπτη διακοπή, καθώς οπαδοί του ΠΑΣ προέβησαν στην ρίψη κροτίδων, φωτοβολίδων και καθισμάτων στον αγωνιστικό χώρο, εμφανώς δυσαρεστημένοι από την εξέλιξη του αγώνα που έφερνε την ομάδα τους στην δεύτερη κατηγορία με απευθείας υποβιβασμό.

Στο 77′ ο Γιάκος έπιασε «αέρα» σε μια παράλληλη μπαλιά μέσα στην περιοχή, χάνοντας την ευκαιρία για ισοφάριση. Στο 80′ ο Σάκχοφ, δευτερόλεπτα μετά την είσοδο του στο γήπεδο, με ωραία καρφωτή κεφαλιά σε φάουλ του Πέλκα, διπλασίασε τα γκολ της ομάδας του, εδραιώνοντας τη νίκη και το αήττητο της φετινής σεζόν.

Στο 88′ σημειώθηκε και δεύτερη διακοπή, μετά την ρίψη δεκάδων καθισμάτων, βεγγαλικών και φωτοβολίδων στον αγωνιστικό χώρο, πράγμα που ανάγκασε τον κ. Σιδηρόπουλο να δείξει ανοχή για να ολοκληρώσει την αναμέτρηση, που κάλλιστα θα μπορούσε να είχε διακόψει μετά τα όσα συνέβαιναν στον περιβάλλοντα χώρο και τον αγωνιστικό χώρο.

Διαιτητής: Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)
Κίτρινες: Κριζμάν, Νεοφ. Μιχαήλ, Κάργας, Κάστρο, Πάντελιτς – Κάνιας, Πέλκας

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης): Μιχαήλ Νεόφ., Τζημόπουλος, Κάργας, Μιχαήλ Αλ., Μπουκουβάλας, Νικολιάς, Κάστρο (74′ Γιάκος), Πάντελιτς, Σεργκελασβίλι, Παμλίδης (71′ Μπαπτίστ), Κριζμάν (71′ Μάνος).

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκη, Γιαννούλη, Τόσκα, Ίνγκασον, Κρέσπο, Ολιβέιρα (79′ Σάκχοφ), Κάνιας, Πέλκα, Μπίσεσβαρ (69′ Ενρίκε), Ζαμπά (81′ Σφιντέρσκι), Άκπομ.

TA AΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ Η ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Τα αποτελέσματα και οι σκόρερ της 30ης και τελευταίας αγωνιστικής της Super League:
Απόλλων Σμύρνης-Λαμία 0-3 (50΄ πεν. Μπαράλες, 62΄ Μπερτόλιο, 70΄ αυτ. Οριουέλα)
Παναθηναϊκός-Παναιτωλικός 4-0 (14΄ πεν. Χατζηγιοβάνης, 19΄, 40΄ Μακέντα, 81΄ Εμμανουηλίδης)
ΑΕΛ-Ολυμπιακός 0-3 (24΄ Χασάν, 49΄ Ελαμπντελαουί, 86΄ Καμαρά)
Αρης-Ξάνθη 7-2 (27΄ Γιουνές, 33΄, 82΄ Γκαρσία, 69΄, 79΄ Ντιγκινί, 73΄ Κόρχουτ, 94΄ πεν. Σιώπης – 15΄ πεν. Κάστρο, 50΄ Ντουρίτσκοβιτς)
Αστέρας Τρίπολης-Πανιώνιος 3-0 (24΄ Παπαγεωργίου, 60΄ πεν. Ιγκλέσιας, 83΄ Καλτσάς)
Ατρόμητος-ΟΦΗ 0-2 (21΄ Νέιρα, 74΄ Σάσι)
Λεβαδειακός-ΑΕΚ 0-3 (45΄ Μπακασέτας, 54΄ Λιβάια, 67΄ Πόνσε)
ΠΑΣ Γιάννινα-ΠΑΟΚ 0-2 (60΄ Άκπομ, 79΄ Σάκχοφ)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (ΤΕΛΙΚΗ)
1. ΠΑΟΚ 80 -Πρωταθλητής, Champions League
——————————————————–
2. Ολυμπιακός 75 -Champions League
——————————————————–
3. ΑΕΚ 57 -Europa League
4. Ατρόμητος 52 -Europa League
5. Άρης 49 -Europa League
——————————————————–
6. Πανιώνιος 38
7. Λαμία 37
8. Παναθηναϊκός 36
9. Παναιτωλικός 36
10. ΑΕΛ 34
11. Αστέρας Τρίπολης 33
12. Ξάνθη 32
——————————————————–
13. ΟΦΗ 32 -Μπαράζ παραμονής
——————————————————–
14. ΠΑΣ Γιάννινα 27 -Υποβιβασμός
15. Λεβαδειακός 21 -Υποβιβασμός
16. Απόλλων Σμύρνης 10 -Υποβιβασμός
* Ο Παναθηναϊκός άρχισε το πρωτάθλημα με -6 βαθμούς και ο ΠΑΟΚ με -2 βαθμούς.
* Από την ΑΕΚ έχουν αφαιρεθεί 3 βαθμοί.
* Ο Παναθηναϊκός έχει ένα μηδενισμό και -5 βαθμούς.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI

sports.ert.gr.