Μπερτομέου: «Υπέροχος άνθρωπος ο Γιαννακόπουλος, δεν έχουμε στοιχεία για την καταγγελία του Ολυμπιακού»

0
2018 196
2018 196

Συνέντευξη του Τζόρντι Μπερτομέου φιλοξενεί η ρωσική ιστοσελίδα sport.ru, με τον πρόεδρο και εκτελεστικό διευθυντή της Euroleague να μιλά μεταξύ άλλων για τον «ισχυρό άνδρα» της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Δημήτρη Γιαννακόπουλο, την ευρωπαϊκή διαμάχη των «αιώνιων» και τις σχέσεις της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης με την FIBA.

«Τα πάντα είναι μια χαρά. Σαν να μην συνέβη τίποτε. Έτσι είναι ο Δημήτρης», είπε αρχικά αναφερόμενος στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο και πρόσθεσε: «Ένας εξαιρετικό άτομο το οποίο μερικές φορές σταματάει να σκέφτεται. Όμως όταν τον γνωρίσεις, μπορείς δεις έναν υπέροχο άνθρωπο. Προσπαθώ να του εξηγήσω ότι είναι πρόεδρος, ιδιοκτήτης ομάδας, ένα δημόσιο πρόσωπο και θα έπρεπε να συμπεριφέρεται διαφορετικά, ειδικα τώρα που μπορούν να δουν όλοι τα social media. Πάντα είμαι ειλικρινής μαζί του. Υπάρχει ένα όριο το οποίο δεν πρέπει να ξεπεραστεί ειδάλλως θα υπάρξει τιμωρία. Αυτό συνέβη πέρυσι. Του έδωσα μια δεύτερη ευκαιρία, συμφώνησε μαζί μου, αλλά δύο εβδομάδες αργότερα άρχισε να βομβαρδίζει στα social media. Οι κανόνες είναι απλοί και ξεκάθαροι».

Σχετικά με την κόντρα του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό, που προέκυψε μετά το ευρωπαϊκό ντέμπι «αιωνίων», είπε: «Το πιο σημαντικό απ’ όλα είναι ότι δεν πρόκειται να αφήσω την EuroLeague να επηρεαστεί με τα ελληνικά πράγματα. Έχουν «πόλεμο» εντός των συνόρων και στο εθνικό τους πρωτάθλημα, αλλά στην EuroLeague δεν θα αφήσουμε τέτοια περιστατικά. Δεν θέλουν να λύσουν τα προβλήματά τους πολιτισμένα στην Ελλάδα αλλά αυτό είναι δικό τους θέμα. Ερευνούμε το θέμα και η επιτροπή δεν έχει αποδεικτικά στοιχεία που να αναφέρουν ότι ο Γιαννακόπουλος στα αλήθεια είπε ότι ο Ολυμπιακός προσπαθούσε να χρηματίσει τους διαιτητές στο μεταξύ τους παιχνίδι».

Αναφερόμενος στη διαιτησία της Euroleague και τα παράπονα του Παναθηναϊκού, δήλωσε: «Όλοι καταλαβαίνουν ότι χαλάει η εικόνα της διοργάνωσης αν γίνεται συνέχεια κουβέντα για την διαιτησία. Ακόμα και ο Παναθηναϊκός. Δίνεται μεγάλη βάση σε αυτόν τον τομέα. Πείτε μου κάτι: Είχαμε έναν πρωταθλητή που να μην το άξιζε όλα αυτά τα χρόνια; Σε αυτά τα 18 χρόνια, ο Παναθηναϊκός έχει κατακτήσει τους περισσότερους τίτλους. Και τώρα μας λένε ότι τους σκοτώνουμε;»

Σχετικά με τη διαμάχη με την FIBA, ανέφερε: «Η θέση μας είναι ξεκάθαρη και δεν έχει αλλάξει. Θέλουμε να βρούμε μία λύση ειδικά όσον αφορά το καλεντάρι. Ακόμα δεν έχουμε έρθει σε επαφή με τη νέα ηγεσία της FIBA και δεν ξέρουμε πώς θα αντιδράσει. Με τον Πάτρικ Μπάουμαν όλα ήταν συγκεκριμένα, το πρόγραμμα είχε δημιουργηθεί. Τώρα υπάρχει μία νέα ηγεσία, πρέπει να δούμε αν η θέση τους βρίσκεται εκεί που ήταν και πριν. Για παράδειγμα ο Σαμπόνις και ο Τούρκογλου έχουν ταχθεί δημόσια κατά των παραθύρων. Η FIBA δεν τιμώρησε τους παίκτες που δεν αγωνίστηκαν με την Εθνική τους ομάδα. Υπάρχει μεγάλη υποκρισία. Κάποιοι οι οποίοι έχασαν στο παρελθόν παιχνίδια των Εθνικών ομάδων λένε τώρα πως είναι απαράδεκτο να μην παίζουν κάποιοι άλλοι με την φανέλα της πατρίδας τους. Στον Αντρέι Κιριλένκο και τον Βλάντε Ντίβατς. Ο Κιριλένκο επέλεγε να μην αγωνιστεί για να μπορέσει να επανέλθει στο 100%. Δεν πιστεύω ότι ήθελε να σαμποτάρει την Εθνική του με αυτόν τον τρόπο. Πάντως έγινε περισσότερες από μία φορές. Τους παίκτες της Euroleague πρέπει να τους αντιμετωπίζουν με σεβασμό και γι ‘αυτό προτείνουμε να ξεκαθαρίσουμε τα ματς των εθνικών ομάδων με το καλεντάρι. Δυστυχώς η FIBA δεν μπορεί να αποδεχτεί ότι η EuroLeague είναι πετυχημένη. Δυστυχώς η FIBA δεν μπορεί να καταλάβει ότι το BCL δεν μπορεί να αντικαταστήσει την EuroLeague. Δυστυχώς η FIBA διοργάνωσε τo BCL, μια διοργάνωση όπου δεν υπάρχουν πρωταθλητές και απέτυχε. Και τώρα ήρθαν τα παράθυρα. Η αποτυχία δεν είναι μόνο της FIBA, είναι όλων».

Όσο για τις φήμες που ήθελαν τη FIBA να έχει φτιάξει το καλεντάρι ώστε να συμπέσουν αγώνες συλλόγων από την Ισπανία και την Τουρκία με το ματς των δύο Εθνικών ομάδων, απάντησε: «Αυτές είναι μ… Η Euroleague φιξάρει το ημερολόγιο από το 2000. Όμως η FIBA ανακάλυψε κάποια παράθυρα το 2017 και ουσιαστικά καταπάτησε την συμφωνία του Νοεμβρίου του 2004. Μπορούν να με κατηγορήσουν πως σκότωσα τον Τζον Κένεντι ωστόσο εμείς κάνουμε ότι κάναμε τα τελευταία 18 χρόνια, τίποτα δεν έχει αλλάξει. Έχουν καταπατήσει το συμβόλαιο, αλλά δεν θα τους μηνύσουμε γιατί αυτό είναι απλά ανόητο. Το πρόγραμμα προκύπτει από υπολογιστή. Κανείς δεν γνωρίζει ποιος παίζει με την Ισπανία ή την Τουρκία. Άλλωστε έχουμε τέσσερις ομάδες από την Ισπανία και τρεις από την Τουρκία, κάτι που σημαίνει ότι υπάρχει πιθανότητα να συμβεί κάτι τέτοιο».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

sports.ert.gr.