Μητσοτάκης: Ο κ. Τσίπρας χρησιμοποιεί τη συνταγματική αναθεώρηση σαν εργαλείο

0
Μητσοτάκης: Ο κ. Τσίπρας χρησιμοποιεί τη συνταγματική αναθεώρηση σαν εργαλείο

«Ο κ. Τσίπρας χρησιμοποιεί τη Συνταγματική Αναθεώρηση ως προσχηματικό εργαλείο», τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στη Βουλή.

Ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι «στα ζητήματα της συνταγματικής αναθεώρησης, πράγματι, δεν τίθεται θέμα κομματικής πειθαρχίας. Μπορεί και κάποιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να συμφωνήσουν με δικές μας προτάσεις».

Ο κ. Μητσοτάκης άσκησε κριτική στην Κυβέρνηση καθώς όπως είπε «Στις 25/7/2016 είχατε φωτίσει κόκκινη τη Βουλή και εξαγγείλατε μια διαβούλευση για τη συνταγματική αναθεώρηση, η οποία ξεχάστηκε. Τη θυμηθήκατε λίγους μήνες πριν τις εκλογές».

Από την αρχή υποστήριξε επίσης ότι το περιθώριο των δύο μηνών, που δίνει η κυβέρνηση, δεν είναι επαρκής χρόνος για να ακουστούν όλες οι απόψεις και οι θέσεις των βουλευτών και των κομμάτων.

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, ο κ. Τσίπρας προσχώρησε στο δόγμα Πολάκη και χρησιμοποιεί το Σύνταγμα σαν εργαλείο γιατί δεν έχει άλλο τρόπο για να ξεφύγει από την πραγματικότητα που ο ίδιος έχει δημιουργήσει.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επανέλαβε την πρότασή του να ψηφίσει αυτή η Βουλή τον μεγαλύτερο αριθμό άρθρων που θα έρθουν προς αναθεώρηση και να αποφασίσει η επόμενη. «Με αυτόν τον τρόπο, επειδή θα μεσολαβήσουν εκλογές, θα συμμετάσχουν και οι πολίτες και ο ίδιος ο λαός», σημείωσε. Όπως είπε, αυτό είναι και σύμφωνο με το πνεύμα του συνταγματικού νομοθέτη. «Ποιος τρέμει την ετυμηγορία του ελληνικού λαού;», ρώτησε ο κ. Μητσοτάκης.

Αναφέρθηκε, δε, και στην προηγούμενη αναθεώρηση για την οποία, όπως τόνισε, τελικά δεν ψήφισε την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων λόγω της τότε υπαναχώρησης του ΠΑΣΟΚ.

Πηγή:ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

http://bit.ly/2JXh8SE