Μαραθώνια απολογία Παπαντωνίου για τα εξοπλιστικά

0
2018 79
2018 79

Επί 16 ώρες απολογούνταν ενώπιον των ανακριτών διαφθοράς, ο πρώην Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Γιάννος Παπαντωνίου για τις κατηγορίες της απιστίας σε βάρος του δημοσίου και της παράνομης νομιμοποίησης 2,8 εκατομμυρίων ελβετικών φράγκων για τη σύμβαση του εκσυγχρονισμού των έξι φρεγατών του Πολεμικού Ναυτικού.

Τη θέση του ενώπιον των ανακριτών καταλαμβάνει τώρα η σύζυγός του Σταυρούλα Κουράκου που καλείται να απολογηθεί για την ίδια κατηγορία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γιάννος Παπαντωνίου δέχτηκε περισσότερες από 100 ερωτήσεις για τη μίζα που φέρεται να έλαβε από τη γαλλική εταιρεία Thales, με τον ίδιο να αρνείται κατηγορηματικά τις κατηγορίες κάνοντας λόγο για εφεύρεση ενός πρωτοφανούς σεναρίου, σύμφωνα με το οποίο συνδέθηκαν τραπεζικές κινήσεις που δεν έχουν σχέση με τα πρόσωπα που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση.

«Όσοι προσπαθούν να συνδέσουν τις αναλήψεις μετρητών με τις καταθέσεις άλλων προσώπων πραγματοποιούν ένα ταξίδι στο διάστημα για να μεταβούν σε ένα άλλο σύμπαν αποσιωπώντας πλήρως το αποδεικτικό υλικό. Τα περί δαιδαλωδών διαδρομών αποδεικνύουν αγνοία του σύγχρονου τραπεζικού συστήματος» είπε ο Γιάννος Παπαντωνίου.

  • Ολοκληρώθηκε η απολογία του Γιάννου Παπαντωνίου – Απολογείται η σύζυγός του

Όταν ολοκληρωθούν και οι δύο απολογίες, ανακριτές και εισαγγελέας θα συσκεφθούν προκειμένου να αποφασίσουν για την ποινική μεταχείριση του ζευγαριού.

Πηγή:ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

http://bit.ly/2JXh8SE