Μαξίμου: Άμεσα υλοποιήσιμα τα αιτήματα για τις συντάξεις χηρείας και τις 120 δόσεις

0
Μαξίμου: Άμεσα υλοποιήσιμα τα αιτήματα για τις συντάξεις χηρείας και τις 120 δόσεις

Τη δέσμευση του πρωθυπουργού πως θα καταργηθούν οι ηλικιακές προϋποθέσεις στις συντάξεις χηρείας απέσπασαν οι συνταξιούχοι, κατά την συνάντηση που είχαν με τον Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου, όπως γνωστοποίησαν οι ίδιοι. Πρόσθεσαν ακόμη ότι η κυβέρνηση δέχτηκε να εισάγει ρύθμιση που θα επαναφέρει το ύψος της σύνταξης χηρείας στο 70% των χρημάτων που λάμβανε ο θανών, έναντι 50% που είναι σήμερα.

Δυόμιση ώρες διήρκεσε η συνάντηση εκπροσώπων των συνταξιούχων με τον Πρωθυπουργό. Εποικοδομητική η συζήτηση, δίκαια τα αιτήματα των συνταξιούχων, δήλωσε η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, σύμφωνα με την οποία αναγνωρίστηκε από τους συνταξιούχους η κυβερνητική προσπάθεια να σταματήσει ο «κατήφορος» των συντάξεων.

Απαντήσαμε στα άμεσα υλοποιήσιμα ζητήματα, δηλαδή στις συντάξεις χηρείας και τις 120 δόσεις, διευκρίνισε η Έφη Αχτσιόγλου.

Από την πλευρά των συνταξιούχων, ο πρόεδρος της ομοσπονδίας συνταξιούχων του ΙΚΑ, Δήμος Κουμπούρης τόνισε ότι ο αγώνας συνεχίζεται, ενώ αναφερόμενος στα 4 δισ. ευρώ που έχουν επιδικαστεί, είπε ότι «με πολιτική απόφαση μας τα πήραν, με πολιτική απόφαση θα πρέπει να μας τα επιστρέψουν».

«Ο πρωθυπουργός έχει πάρει από εμάς ένα υπόμνημα με όλα τα αιτήματα των συνταξιούχων. Πάνω σε αυτά θα μιλήσουμε», είπε νωρίτερα στην ΕΡΤ ο Μανώλης Ραλάκης, γραμματέας της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ.

ΠΗΓΗ:ΕΡΤ1/Ρεπορτάζ: Γιάννης Φασουλάς

http://bit.ly/2JXh8SE