Μάχη για 2 στο Monte Carlo

0
2019 427
2019 427

Από την πρώτη στιγμή φάνηκε πως οι πιο έτοιμοι και δυνατοί οδηγοί στο Monte Carlo, ήταν οι Sebastian Ogier (Citroen) και Thierry Neuville (Hyundai). Ξεκίνησαν την τρίτη μέρα του αγώνα με διαφορά 2 δευτερολέπτων! Η μέρα αυτή περιλάμβανε 4 ειδικές, δύο επαναλαμβανόμενες. Ο άνθρωπος της μέρας σε επίπεδο χρόνων ήταν ο Ott Tanak που κέρδισε και τις 4 ειδικές. Τα προβλήματα που αντιμετώπισε στο τέλος της δεύτερης μέρας, τον έριξαν στην 7η θέση κι έτσι μην έχοντας τίποτα να χάσει οδήγησε ταχύτατα και ήταν ο απόλυτος νικητής την τρίτη μέρα. Οι διαφορές γενικά ήταν μικρές στις ειδικές αυτές. Στην 9η και στη 12η ο δεύτερος (και στις 2 ειδικές ο Meeke) ήταν μισό δευτερόλεπτο πίσω από τον Tanak ενώ στη 10η και την 11η η διαφορά του δεύτερου (Latvala και Meeke αντίστοιχα) ήταν κάτι παραπάνω από 5 δευτερόλεπτα.

Ο Ogier ήταν ταχύτερος του Neuville σε δύο ειδικές και ο Neuville ταχύτερος του Ogier στις άλλες δύο. Όμως στην 9η ειδική ο Ogier «πήρε» 3,5 δευτερόλεπτα από τον Neuville, τη μεγαλύτερη διαφορά ανάμεσα τους την 3η μέρα κι έτσι φτάνοντας στο τέλος της 12ης ειδικής ο Ogier παρέμεινε επικεφαλής με τον Neuville να ακολουθεί στη 2η θέση και τη διαφορά τους μετά από 94 χιλιόμετρα να έχει ανέβει από τα 2 στα 4,3 δευτερόλεπτα!

Ο Sebastian Loeb παρότι είχε ένα μέτριο ρυθμό αφού κινήθηκε από την 5 έως και την 7η θέση στις ειδικές, κατάφερε να είναι ταχύτερος από τον Latvala με τον οποίον είχε μάχη για την 3η θέση. Σε συνδυασμό με τις εγκαταλείψεις των Mikkelsen και Evans ο Loeb ανέβηκε ξανά στην 3η θέση της γενικής κατάταξης έχοντας όμως μόλις 2,3 δευτερόλεπτα πίσω του τον Latvala. Ο Tanak ολοκλήρωσε στην 5η θέση έχοντας μειώσει τη διαφορά του από τον πρωτοπόρο Ogier κατά 19 δευτερόλεπτα σε σχέση με το τέλος της 2ης μέρας.

sports.ert.gr.