Κατρούγκαλος σε Οσμάνι: Σεβασμός του πνεύματος της Συμφωνίας των Πρεσπών

0
Κατρούγκαλος σε Οσμάνι: Σεβασμός του πνεύματος της Συμφωνίας των Πρεσπών

Με τον Αν. Πρωθυπουργό της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, αρμόδιο για τις σχέσεις με την Ε.Ε., B. Osmani συναντήθηκε ο Αν. Υπουργός Εξωτερικών, Γ. Κατρούγκαλος.

Η επίσκεψη του κ. Οσμάνι στην Αθήνα και η συνάντησή του με τον κ. Κατρούγκαλο πραγματοποιείται με την ευκαιρία της αεροπορικής σύνδεσης Αθήνας-Σκοπίων.

Αμέσως μετά την συνάντηση ο κ. Κατρούγκαλος δήλωσε «Συζητήσαμε για την προώθηση και για το σεβασμό του πνεύματος της Συμφωνίας των Πρεσπών, ως μίας συμφωνίας που δεν επιλύει μόνο ένα πρόβλημα που ταλάνιζε τις δύο χώρες, αλλά και που σταθεροποιεί την ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και εξασφαλίζει και την ευρωπαϊκή προοπτική των χωρών της περιοχής μας. Κάτι που αποτελεί μία πάγια πολιτική της δικής μας πλευράς, ήδη από τη Σύνοδο Κορυφής της Θεσσαλονίκης, η οποία άνοιξε τις ευρωπαϊκές πόρτες στις γειτονικές μας χώρες.

Και έχουμε την ευκαιρία να επισκεφτούμε μαζί το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», απ’ όπου θα ξεκινήσει η πρώτη, παρθενική πτήση προς τα Σκόπια, τώρα που επιλύθηκε ένα από τα «αγκάθια» που εμπόδιζαν ένα παρόμοιο ταξίδι, δηλαδή η αλλαγή του ονόματος της χώρας αυτής».

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

http://bit.ly/2JXh8SE