Κέρκυρα: Αναπαράσταση του εγκλήματος στο σπίτι στην Αλεπού

0
Κέρκυρα: Αναπαράσταση του εγκλήματος το πρωί στο σπίτι στην Αλεπού

Στον εισαγγελέα οδηγείται σήμερα ο 52χρονος πατέρας που δολοφόνησε την κόρη του το βράδυ της πρωτοχρονιάς στο χωριό Αλεπού της Κέρκυρας.

Σήμερα το μεσημέρι έγινε η αναπαράσταση του εγκλήματος με την παρουσία της εισαγγελέως και των αξιωματικών της ασφάλειας Κέρκυρας που διαλεύκαναν την υπόθεση.

Το έγκλημα έγινε το βράδυ της Πρωτοχρονιάς όταν η κοπέλα πέρασε από το σπίτι που έμενε ο πατέρας της να του ευχηθεί καλή χρονιά. Άρχισε ο διαπληκτισμός διότι ο πατέρας δεν μπορούσε να δεχτεί τη σχέση της με τον Αφγανό φίλο της.

Η σχέση πατέρα και κόρης  ήταν τεταμένες για μεγάλο χρονικό διάστημα και η κοπέλα είχε μετακομίσει σε άλλο σπίτι. Η υπόθεση έφθασε στα χέρια της αστυνομίας την επόμενη μέρα το πρωί όταν  ο Αφγανός φίλος της άρχισε να την αναζητεί αφού η 28χρονη Αγγελική Πέτρου από το Μπεράτ της Αλβανίας δεν είχε πάει στη δουλειά της και έτσι κατήγγειλε την εξαφάνιση της στην Αστυνομία.

Η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Κέρκυρας πολύ γρήγορα στράφηκε στο στενό οικογενειακό  περιβάλλον και δεδομένου ότι στην Κέρκυρα είχε μόνο τον πατέρα της – η μητέρα της έχει εγκαταλείψει την οικογένεια – προσήγαγαν τον πατέρα για ανάκριση. Οι αστυνομικοί με ταχύτατους ρυθμούς ξετύλιξαν το κουβάρι της εξαφάνισης, ο  πατέρας της άτυχης κοπέλας,  ομολόγησε την πράξη του, και παραδέχθηκε ότι την έθαψε στον κήπο του σπιτιού για να σβήσει τα ίχνη του εγκλήματος. Στην αρχή μάλιστα δεν δεχόταν το έγκλημά του και παρακαλούσε τους αστυνομικούς να βρούν την κόρη του.

Κατά τις 8.00 το βράδυ της Τετάρτης έγινε η εκταφή στο σημείο που είχε υποδείξει ο δράστης στον κήπο του σπιτιού και βρήκαν το άψυχο σώμα της κοπέλας– με συντριπτικά κατάγματα στο κεφάλι – από σιδηρόβεργα.  Η σορός της άτυχης κοπέλας μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας προκειμένου να διεξαχθεί η ιατροδικαστική εξέταση.

ρεπορτάζ: Μαρία Παγκράτη

http://bit.ly/2JXh8SE