Ε. Τσακαλώτος: Ενίσχυση του κοινωνικού κράτους-θωράκιση της ανάπτυξης (video)

0
Ε. Τσακαλώτος: Ενίσχυση του κοινωνικού κράτους-θωράκιση της ανάπτυξης (video)

Στη Νέα Υόρκη μεταβαίνει ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος για να συμμετάσχει αύριο στο 20ο Ετήσιο Συνέδριο «Invest in Greece», ενώ έχει προγραμματίσει και μια σειρά σημαντικών επαφών με εκπροσώπους επενδυτικών εταιρειών.

Εν τω μεταξύ, σε συνέντευξή του στην Καθημερινή ο Ευκλείδης Τσακαλώτος εκφράζει την πεποίθηση ότι οι εκλογές πρέπει να γίνουν στο τέλος της κοινοβουλευτικής θητείας, προκειμένου η κυβέρνηση να ολοκληρώσει το έργο που ξεκίνησε το 2015, υπογραμμίζοντας ότι τώρα πλέον χαράσσεται ένα διαφορετικό οικονομικό και κοινωνικό υπόδειγμα.

Στη συνέντευξή τονίζει ότι μετά την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια, τα μεγάλα μέτωπα είναι η ενίσχυση του κοινωνικού κράτους και η θωράκιση της ανάπτυξης, ενώ θέτει ως προτεραιότητα μία σοβαρή φορολογική μεταρρύθμιση που θα χαρακτηρίζεται από δικαιοσύνη, σταθερότητα και απλότητα.

«Δεν κάνουμε παροχές σκορπίζοντας υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα», προσθέτει ο υπουργός Οικονομικών αναφερόμενος στα θετικά μέτρα που σχεδιάζει και υλοποιεί η κυβέρνηση, ενώ συνιστά υπομονή για το μέτρο της μείωσης του αφορολόγητου το 2020, λέγοντας με νόημα ότι το ίδιο συμβούλευε και σε όσους προκαταλάμβαναν τη μείωση των συντάξεων.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

http://bit.ly/2JXh8SE