Ειδική και γενική στον Al Attiyah την 4η μέρα

0
2019 145
2019 145

Η 4η μέρα δεν επεφύλασσε σημαντικές εκπλήξεις ή προβλήματα στην κατηγορία των αυτοκινήτων ενώ αντίθετα αρκετοί πρωταγωνιστές στις μοτοσυκλέτες είχαν προβλήματα προσανατολισμού βγαίνοντας από τη διαδρομή. Ο Nasser Al Attiyah πανηγύρισε τη 2η νίκη του στο φετινό σε μόλις 4 ειδικές και φυσικά βρίσκεται επικεφαλής της γενικής κατάταξης. Μόνο στο 1ο σημείο χρονομέτρησης είδε τον Peterhansel να είναι ταχύτερος του. Στη συνέχεια πέρασε μπροστά ο Al Attiyah και ανέβασε τη διαφορά του στο 1,5 λεπτό σχεδόν. Στον τερματισμό ήταν 1 λεπτό και 52 δευτερόλεπτα ταχύτερος του Peterhansel. Στην 3η θέση τερμάτισε την ειδική ο Przygonski με τέταρτο τον Roma και πέμπτο τον Loeb. Ο Loeb ήταν όλη τη μέρα στην 3η-4η θέση. Μέχρι τη μέση της ειδικής η διαφορά του ήταν κάτω από 2 λεπτά, μετά αυξήθηκε στα 5, μείωσε ξανά στα 4 και στο τελευταίο κομμάτι της διαδρομής έχασε χρόνο και τερμάτισε πέμπτος με διαφορά 12,5 λεπτά.

Στη γενική κατάταξη ο Al Attiyah (Toyota) προηγείται με χρόνο 12 ώρες και 13 λεπτά σχεδόν. Δεύτερος είναι ο Stephane Peterhansel (Mini) με διαφορά σχεδόν 9 λεπτών. Στην 3η θέση ο Roma (Mini) με διαφορά 20:51, στην 4η ο Przygonski (Mini) στα 22:17 και στην 5η θέση ακολουθεί ένα ακόμα Mini, αυτό του Al Rajhi με διαφορά 24:59 από τον πρώτο. Ο Sebastian Loeb (Peugeot) είναι 6ος με διαφορά που ξεπερνά τα 50 λεπτά.

Στις μοτοσυκλέτες ο Brabec με τη Honda του ήταν πολύ δυνατός από το ξεκίνημα. Ξεκίνησε από τη 13η θέση και πέρασε και στα 8 ενδιάμεσα σημεία χρονομέτρησης έχοντας κάνει την ταχύτερη επίδοση. Έφτασε στον τερματισμό σταματώντας το χρονόμετρο στις 3 ώρες, 40 λεπτά και 30 δευτερόλεπτα αφήνοντας 6 λεπτά και 19 δευτερόλεπτα πίσω του τον Walkner (KTM) και στην 3η θέση τον Price (KTM). Στη γενική κατάταξη ο Brabec πέρασε στην κορυφή έχοντας μόλις 2 λεπτά και 19 δευτερόλεπτα πίσω του τον Quintanilla (Husqvarna). Την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν οι Price (KTM), Sunderland (KTM) και Van Beveren (Yamaha).

Η 5η μέρα του αγώνα θα βρει τους συμμετέχοντες να κινούνται στην ανάποδη φορά, σε διαδρομή με πολλά κοινά σημεία με την 4η μέρα, από την Tacna στην Arequipa.

Photo-Petrhansel

sports.ert.gr.