Δοκιμές MotoGP στο Qatar 2η μέρα, σειρά του Rins

0
2019 598
2019 598

Οι δοκιμές των ομάδων του Moto GP συνεχίστηκαν για 2η μέρα την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου στο Qatar. Με τη δράση μειωμένη την 1η και την τελευταία ώρα, όπως και το Σάββατο, λόγω αυξημένης υγρασίας, οι χρόνοι ήταν καλοί και κινήθηκαν στα επίπεδα που κινήθηκαν και την περσινή 2η μέρα! Ο Alex Rins έφερε τη Suzuki του στην 1η θέση δίνοντας ακόμα έναν και μάλιστα πολύ βασικό λόγο, να συζητείται η Suzuki, εκτός από το προχωρημένο fairing και τις περίεργες εξατμίσεις. Έκανε τον ταχύτερο χρόνο του στον 44ο από τους 47 γύρους που συμπλήρωσε σταματώντας το χρονόμετρο στο 1:54:593. Θυμίζουμε πως πέρσι, την αντίστοιχη 2η μέρα των δοκιμών, τον ταχύτερο χρόνο είχε κάνει ο Iannone με τη Suzuki και ήταν 1:54:586! Στη 2η θέση ολοκλήρωσε τη 2η μέρα των δοκιμών με διαφορά 57 χιλιοστών του δευτερολέπτου, ο Maverick Vinales πιστοποιώντας έτσι τη σαφή βελτίωση της Yamaha. Ο Vinales δοκίμασε και νέα σέλα στη Yamaha που θυμίζει σημαντικά αυτήν της Suzuki. Ο Ισπανός δήλωσε πως αισθάνεται πολύ καλά πάνω στη μοτοσυκλέτα του σε όλες τις συνθήκες.

Εντυπωσιακός για μια ακόμα μέρα, ο Fabio Quartararo, ο νεοφερμένος στην κατηγορία με τη Yamaha της Petronas. Η μοτοσυκλέτα του είναι του 2019 αλλά με περιορισμούς στην απόδοση του κινητήρα. Η Ducati είδε τον Danilo Petrucci να είναι 4ος. Ο Marc Marquez βελτίωσε σημαντικά το χρόνο και τη θέση του και ολοκλήρωσε στην 5η θέση. Ο ίδιος αισθάνεται πάρα πολύ καλά, συμπλήρωσε πολλούς γύρους αλλά στη μεγαλύτερη διάρκεια της μέρας οι χρόνοι του δεν ήταν κορυφαίοι. Ο Aleix Espargaro έφερε την Aprilia στην 6η θέση συμπληρώνοντας την εντυπωσιακή εικόνα του να έχουμε 6 διαφορετικούς κατασκευαστές στις 6 πρώτες θέσεις!

Ο Takaaki Nakagami οδηγώντας μια Honda του 2018 έκανε τον 7ο ταχύτερο χρόνο, μόλις 2 χιλιοστά πίσω από τον Espargaro. Άφησε στην 8η θέση τον πολύ ήρεμο και αισιόδοξο Andrea Dovizioso και στην 9η τον Cal Crutchlow. Την πρώτη δεκάδα συμπλήρωσε ο Pol Espargaro που ήταν η ταχύτερη KTM. Ο Pecco Bagnaia δεν ήταν τόσο εντυπωσιακός όσο μας έχει συνηθίσει και περιορίστηκε στη 15η θέση. Ο Johann Zarco ήταν μόλις 17ος μπροστά όμως από τους Lorenzo και Rossi. Ο Lorenzo στο τέλος της 1ης μέρας των δοκιμών δήλωσε πως απέχει πολύ από το να νιώσει άνετα πάνω στη Honda ενώ ο Valentino Rossi δείχνει να εστιάζει σε ρυθμίσεις αγώνα. Στην τελευταία θέση ήταν και πάλι ο Hafizh Syahrin με την KTM της Tech3. Τους περισσότερους γύρους (60) συμπλήρωσε ο Bradley Smith με την Aprilia που ήταν και ο μοναδικός που βρισκόταν μέσα στην πίστα το τελευταίο μισάωρο.

Οι χρόνοι της 2ης μέρας

sports.ert.gr.