Βρετανία: Συλλήψεις για τα drones στο Γκάτγουϊκ – Έληξε η «ανταρσία» στον Τάμεση

0
2018 313
2018 313

Η αστυνομία του Σάσσεξ ανακοίνωσε σήμερα ότι προχώρησε σε δύο συλλήψεις που συνδέονται με το περιστατικό με τα drone που πετούσαν πάνω από το αεροδρόμιο Γκάτγουικ του Λονδίνου προκαλώντας χάος στο δεύτερο μεγαλύτερο βρετανικό αερολιμένα.

Οι συλλήψεις έγιναν αργά την Παρασκευή, σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας. Το Γκάτγουικ επαναλειτούργησε χθες Παρασκευή έπειτα από περισσότερες από 36 ώρες, με τον εκνευρισμό που προκλήθηκε σε τουλάχιστον 100.000 επιβάτες που περίμεναν να πετάξουν μεσούσης της Χριστουγεννιάτικης περιόδου από ένα σαμποτέρ χρησιμοποίησε drones παίζοντας τη γάτα με το ποντίκι με ελεύθερους σκοπευτές της αστυνομίας.

Η αστυνομία επανέκτησε τον έλεγχο πλοίου στον Τάμεση

Η βρετανική αστυνομία ανακοίνωσε ότι ολοκληρώθηκε η επιχείρησή της να ανακτήσει τον έλεγχο ενός ιταλικού φορτηγού πλοίου στις εκβολές του Τάμεση, σημειώνοντας ότι το πλοίο είναι ασφαλές.

Τέσσερις άνδρες συνελήφθησαν μετά το πέρας της επιχείρησης τόνισε η αστυνομία, προσθέτοντας ότι κανείς δεν τραυματίστηκε. Νωρίτερα οι αρχές ανακοίνωσαν ότι τέσσερις λαθρεπιβάτες, οπλισμένοι με σιδηρολοστούς, απείλησαν το πλήρωμα του πλοίου.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

http://bit.ly/2JXh8SE