Βρετανία: Νόμος του κράτους το κείμενο που προβλέπει παράταση της διαδικασίας του Brexit

0
Βρετανία: Νόμος του κράτους το κείμενο που προβλέπει παράταση της διαδικασίας του Brexit

Το νομοσχέδιο για την παράταση της διαδικασίας του Brexit με στόχο την αποφυγή αποχώρησης χωρίς συμφωνία έλαβε είναι πλέον νόμος του κράτους, αφού εγκρίθηκε τη Δευτέρα από τα δύο σώματα του κοινοβουλίου, τη Βουλή των Λόρδων και τη Βουλή των Κοινοτήτων. Κατά τον νόμο, η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι καλείται να επιδιώξει παράταση της διαδικασίας βάσει του Άρθρου 50 της Συνθήκης της Λισαβόνας κατά τρόπο που θα αποκλείει την προοπτική εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ χωρίς συμφωνία. Η Μέι έχει ήδη ζητήσει από τους Ευρωπαίους ηγέτες αναβολή έως τις 30 Ιουνίου, ημερομηνία την οποία έχουν δικαίωμα να επιχειρήσουν να αλλάξουν οι Βρετανοί βουλευτές.

Με την βρετανίδα Πρωθυπουργό Τερέζα Μέι θα συναντηθεί το μεσημέρι στο Βερολίνο η Καγκελάριος ‘Ανγκελα Μέρκελ, ενόψει της έκτακτης Συνόδου Κορυφής των «27» για το Brexit, την Τετάρτη. Η Μέι αναμένεται και στο Παρίσι, όπου θα συναντηθεί με τον Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος έχει προειδοποιήσει ότι θα μπλοκάρει νέα καθυστέρηση του Brexit, αν η Τερέζα Μέι δεν παρουσιάσει “ξεκάθαρο” και “αξιόπιστο” σχέδιο για την αποχώρηση της χώρας της από την ευρωπαϊκή οικογένεια.

Η βουλευτής των αντιπολιτευόμενων Εργατικών, Ιβέτ Κούπερ, που είχε την πρωτοβουλία για την κατάρτιση και την υποβολή του νομοσχεδίου, δήλωσε μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας στη Βουλή των Κοινοτήτων ότι η έγκρισή του πρέπει να ερμηνευτεί ως υποστήριξη προς την πρωθυπουργό να κλείσει συμφωνία.

ΠΗΓΗ:ΕΡΤ

http://bit.ly/2JXh8SE