Βρέθηκε το μαύρο κουτί του Boing που συνετρίβη στη θάλασσα της Ιάβας

0
2019 190
2019 190

Φως στο πολύνεκρο αεροπορικό δυστύχημα του Boing της Lion Air που συντρίβει κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες  στη Θάλασσα της Ιάβας το 2018 , αναμένεται  να ρίξει μετά την ανάσυρση του το μαύρο κουτί του αεροσκάφους.

Ο αρχές της Ινδονησίας βρήκαν τον αποτυπωτή συνομιλιών πιλοτηρίου του επιβατικού αεροσκάφους της εταιρείας Lion Air που συνετρίβη στη θάλασσα της Ιάβας στα τέλη Οκτωβρίου, δήλωσε αξιωματούχος σήμερα.

Ο αποτυπωτής συνομιλιών πιλοτηρίου είναι ένα από τα δύο «μαύρα κουτιά» των αεροσκαφών, που χαρακτηρίζονται κρίσιμα για την εξακρίβωση των αιτίων κάθε αεροπορικού δυστυχήματος. Το πρώτο «μαύρο κουτί», ο καταγραφέας δεδομένων πτήσης, ανακτήθηκε τρεις ημέρες μετά τη συντριβή.

«Βρέθηκε, αλλά δεν έχουμε λάβει πληροφορίες για την ακριβή του τοποθεσία ακόμη», επιβεβαίωσε με SMS στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ο Χάριο Σατμίκο, ο υποδιευθυντής της ινδονησιακής Εθνικής Επιτροπής Ασφάλειας Μεταφορών (KNKT).

Η συντριβή του αεροσκάφους της Λάιον, ενός Boeing 737 MAX 8, ήταν η πρώτη αεροσκάφους του τύπου και η πιο πολύνεκρη του 2018, αφού έχασαν τη ζωή τους και οι 189 επιβαίνοντες σ’ αυτό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ ,Reuters

http://bit.ly/2JXh8SE