Ανδ. Ξανθός στην ΕΡΤ: Όλοι ήξεραν ότι γινόταν πάρτι στην Υγεία

0
Ανδ. Ξανθός στην ΕΡΤ: Όλοι ήξεραν ότι γινόταν πάρτι στην Υγεία

Πέφτει αύριο η αυλαία στην Εξεταστική Επιτροπή που επί 18 μήνες διερεύνησε σκάνδαλα στο χώρο της Υγείας. Η τελική συνεδρίαση της Επιτροπής της Βουλής θα κλείσει με ψηφοφορία επί των πορισμάτων, που κατέθεσαν οι εκπρόσωποι των κομμάτων για το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός ,αναφερόμενος ειδικά στο ΚΕΕΛΠΝΟ, τόνισε πως αποτέλεσε την επιτομή της διαπλοκής, ενώ άσκησε κριτική και στη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Όλοι ήξεραν ότι γινόταν πάρτι στην Υγεία, και όλοι ήξεραν ότι υπήρχε διαχρονική σκανδαλώδης διαχείριση του Δημόσιου χρήματος σε αυτό τον τομέα. Για πρώτη φορά, υπήρξε ισχυρή πολική βούληση να γίνει αυτή η διερεύνηση και γι’ αυτό σήμερα έχουμε αυτά τα δεδομένα και γι’ αυτό έχουν έρθει στο φως αυτές οι υποθέσεις. Δεν υπήρχε περίπτωση να έρθουν στο φως αυτές οι υποθέσεις όσο είχαν την εξουσία πολικές δυνάμεις οι οποίες διαχρονικά παρείχαν ασυλία και συγκάλυψη σε αυτές τις συμπεριφορές», τόνισε ο υπουργός υγείας Ανδρέας Ξανθός στην εκπομπή της ΕΡΤ1 «Η επόμενη μέρα» με τον δημοσιογράφο Σεραφείμ Κοτρώτσο.

«Είναι εμφανής ένας εκνευρισμός και μια απώλεια ψυχραιμίας από την πλευρά της ΝΔ», είπε. «Θεωρώ», συνέχισε, «ότι είναι ολισθηρός αυτός ο δρόμος. Νομίζω ότι αυτό που επιβάλει σήμερα ο κοινός νους είναι να πέσουν οι τόνοι να κλείσουμε την εκκρεμότητα της διερεύνησης σε επίπεδο κοινοβουλίου, να διαβιβαστούν οι υποθέσεις στη Δικαιοσύνης, η οποία και αρμοδίως θα ασχοληθεί και θα αποδώσει εάν υπάρχουν ποινικές ευθύνες. Αυτός είναι ο μόνος ασφαλής τρόπος να μην σέρνεται αυτή η ιστορία και να μην ποινικοποιείται η πολιτική αντιπαράθεση στη χώρα».

Σχετική είδηση:Διαβεβαιώσεις Ξανθού για μείωση συμμετοχής των ασθενών στο κόστος φαρμάκου

http://bit.ly/2JXh8SE