Πρώτη συμπαραγωγή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, ο «Οθέλλος» του Βέρντι σε σκηνοθεσία Ρόμπερτ Ουίλσον

0
2019 53
2019 53

Ο Οθέλλος του Βέρντι, σε σκηνοθεσία Ρόμπερτ Ουίλσον, είναι η πρώτη συμπαραγωγή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, στο πλαίσιο της νέας δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, που πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Φεστιβάλ του Μπάντεν-Μπάντεν.

Η παράσταση έκανε πρεμιέρα με μεγάλη επιτυχία στις 13 Απριλίου 2019, στο Μπάντεν-Μπάντεν, ενώ στην Αθήνα θα παρουσιαστεί το πρώτο εξάμηνο του 2022.

Μετά από πολύμηνη συνεργασία, ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής της ΕΛΣ Γιώργος Κουμεντάκης οριστικοποίησε τις τελευταίες λεπτομέρειες της συμπαραγωγής στα μέσα Απριλίου στο Μπάντεν-Μπάντεν, με τον Αντρέας Μόλικ Ζεμπχάουερ, Καλλιτεχνικό Διευθυντή του ομώνυμου φεστιβάλ.

Η παραγωγή του Οθέλλου φέρει την αναγνωρίσιμη σφραγίδα του Ουίλσον, με τη χρήση εντυπωσιακών φωτισμών, την ιδιαίτερη κινησιολογία, το έντονο μακιγιάζ και τα εικαστικά σκηνικά. Πάνω από όλα όμως, ο Ουίλσον δημιουργεί εικόνες που αφήνουν τη μουσική να έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Στο Μπάντεν-Μπάντεν η παραγωγή παρουσιάστηκε σε μουσική διεύθυνση Ζούμπιν Μέτα, με τη Φιλαρμονική του Βερολίνου και με τους Στιούαρτ Σκέλτον, Σόνια Γιόντσεβα και Βλαντιμίρ Στογιάνοφ στους πρωταγωνιστικούς ρόλους.

Η τετραετής δωρεά των 20 εκατομμυρίων ευρώ από το ΙΣΝ στηρίζει την καλλιτεχνική εξωστρέφεια της Εθνικής Λυρικής Σκηνής χρηματοδοτώντας συμπαραγωγές, συνεργασίες με λυρικά θέατρα του εξωτερικού, μετακλήσεις διακεκριμένων καλλιτεχνών, περιοδείες παραστάσεων της ΕΛΣ στην Ελλάδα και το εξωτερικό, το επετειακό πρόγραμμα του 2021, καθώς και τη γνωστοποίηση του έργου της στο εξωτερικό.

 

http://bit.ly/2JXh8SE