Δέκα χρόνια χωρίς τον Χρήστο Παπουτσάκη

0
Δέκα χρόνια χωρίς τον Χρήστο Παπουτσάκη

Εκδήλωση τιμής και μνήμης για τον εκδότη του ιστορικού περιοδικού ΑΝΤΙ σήμερα το απόγευμα.

Με αφορμή τα δέκα χρόνια από το θάνατο, στις 8 Μαρτίου του 2009, του Χρήστου Παπουτσάκη (8/3/2009), αρχιτέκτονα και εκδότη του περιοδικού Αντί και των εκδόσεων Πολύτυπο, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση, σήμερα Σάββατο, 30 Μαρτίου 2019, από τις 5:00μμ έως τις 9:00μμ, στο αμφιθέατρο της νέας βιβλιοθήκης της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών (ΑΣΚΤ), στη λεωφόρο Πειραιώς 256.
Στο χώρο θα λειτουργήσει παζάρι περιοδικών και τόμων του περιοδικού Αντί και βιβλίων των εκδόσεων Πολύτυπο και Φίλων του περιοδικού Αντί. Στο τέλος της εκδήλωσης οι φίλοι του Χρήστου Παπουτσάκη θα πιούν ένα κρασί στη μνήμη του.

Οι παρεμβάσεις και η συζήτηση την οποία θα συντονίσει η πολιτική επιστήμονας Κατερίνα Λαμπρινού, ξεκινούν στις έξι. Αναλυτικά:

18:00 – 19:00 Χαιρετσιμός – Παρεμβάσεις

Χαιρετισμός
• Πάνος Χαραλάμπους, εικαστικός, Πρύτανης ΑΣΚΤ
Παρεμβάσεις
• Κώστας Γαβρόγλου, Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων
• Ηλίας Νικολακόπουλος, ομότιμος καθηγητής ΕΚΠΑ: «Το ΑΝΤΙ ως εκδοχή της Αριστεράς την περίοδο της μεταπολίτευσης»
• Γιάννης Ιωάννου, γελοιογράφος
• Γιάννης Φλώρος, δημοσιογράφος: «Xρήστος Παπουτσάκης: Αγωνιστής της δημοκρατίας, τολμηρός αριστερός, πρωτοπόρος διανοούμενος»
• Θανάσης Γάλλος, δρ Ιστορίας ΕΚΠΑ, ιστορικός ΑΣΚΙ: «Το αρχείο και το φωτογραφικό αρχείο του περιοδικού Αντί στις συλλογές των ΑΣΚΙ»
• Ζντράβκα Μιχάιλοβα, ελληνίστρια-μεταφράστρια λογοτεχνίας: «Η “Ανθολογία βαλκανικής ποίησης”, ένας δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ των βαλκανικών λαών»

19:00-20:00 Συζήτηση, ερωτήσεις, τοποθετήσεις
17:00-21:00 Παζάρι περιοδικών-βιβλίων, καφές, κρασί

Την εκδήλωση διοργανώνει η κόρη του Ελευθερία Παπουτσάκη.

http://bit.ly/2JXh8SE