EKO Racing Dirt Games: Πρόγευση!

0
2019 247
2019 247

Aκριβώς ένα μήνα πριν την τέλεση του πρώτου αγώνα του ΕΚΟ Racing Dirt Games για το 2019, οι συμμετέχοντες στο θεσμό, και όχι μόνο, είχαν μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να δοκιμάσουν τις αγωνιστικές τους κατασκευές στον Ιππόδρομο Αθηνών σε trackday που διοργάνωσε η οργανωτική επιτροπή του θεσμού την Κυριακή 21 Απριλίου. Πίστα στην οποία και θα πραγματοποιηθεί η αυλαία του ΕΚΟ Racig Dirt Games στις 18-19 Μαΐου. Συνολικά, 37 οδηγοί βρέθηκαν στο Μαρκόπουλο και αγωνίστηκαν στην πίστα των 1,1 χιλιομέτρων. Παρά τις έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων εβδομάδων, η διαδρομή ήταν σε εξαιρετική κατάσταση μετά από τις προσπάθειες των ανθρώπων της ομάδας των Dirt Games. Παράλληλα, με την πολύ καλή ροή και την απουσία καθυστερήσεων που χαρακτήρισαν τη μέρα, οι αγωνιζόμενοι είχαν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν συνολικά 13 γύρους, αφού έλαβαν χώρα τρία σκέλη! Όσοι τυχεροί βρέθηκαν στο Μαρκόπουλο, είχαν τη δυνατότητα να απολαύσουν πλούσιο θέαμα, με τους συμμετέχοντες να αγωνίζονται υπό καθεστώς ατομικής χρονομέτρησης. Παράλληλα, είδαμε αρκετούς νέους οδηγούς που έκαναν ντεμπούτο στο θεσμό, αλλά και… παλιούς γνώριμους με νέες κατασκευές! Ανάμεσα τους, δεν έλειψαν και οι εκλεκτοί καλεσμένοι, όπως ο δύο φορές Πρωταθλητής Ελλάδος, Σωκράτης Τσολακίδης. Σε καθαρά αγωνιστικό επίπεδο, εντύπωση προκάλεσε το εξαιρετικά υψηλό επίπεδο του συναγωνισμού, με τον καλύτερο χρόνο των πρώτων 17 οδηγών να χωρίζεται μόλις από 3 δευτερόλεπτα διαφορά! Κάτι που αποτελεί εγγύηση για το θέαμα, αλλά και το τεράστιο ενδιαφέρον που συγκεντρώνει το φετινό EKO Racing Dirt Games. Με το χρονόμετρο ανά χείρας, ο περσινός επαθλούχος των 750 κ.εκ., Χαράλαμπος Γαζετάς κατάφερε να σημειώσει τον απόλυτο χρόνο της μέρας με το νέο του Speedcar Xtrem.

Σχεδόν ένα δευτερόλεπτο πίσω του ακολούθησε ο Στέφανος Καμιτσάκης στην πρώτη του εμφάνιση με το Speedcar Xtrem των 600 κ.εκ., ο οποίος ήταν ο ταχύτερος στη λαοφιλή κατηγορία. Την πρώτη τριάδα στα 600 κ.εκ. συμπλήρωσαν οι Παναγιώτης Ρουστέμης, στο ντεμπούτο του με το Planet Kartcross Kamikaz και ο Γιάννης Χεκιμιάν με ακόμα ένα Speedcar Xtrem. O Παναγιώτης Ισμαήλος με το Speddcar Xtrem της SR Team και ο Παναγιώτης Αποστόλου με το λευκό Speedcar Xtrem συμπλήρωσαν τους τρεις πρώτους στην κατηγορία των 750 κ.εκ.

Ανάμεσα στους συμμετέχοντες με αυτοκίνητα, τον ταχύτερο χρόνο σημείωσε ο Γιώργος Αθανασόπουλος με το Mitsubishi Lancer EVO IX. Έτσι, λοιπόν, με τους καλύτερους οιωνούς και πολλές υποσχέσεις για την πρεμιέρα του θεσμού έκλεισε το trackday του ΕΚΟ Racing Dirt Games, με τους συμμετέχοντες και τους θεατές να ανανεώνουν το ραντεβού τους για τις 18-19 Μαΐου, φυσικά στον Ιππόδρομο Αθηνών.

Δηλώσεις πρωταγωνιστών:
Χαράλαμπος Γαζετάς (Speedcar Xtrem – 750 κ.εκ.)
“Η διαδρομή ήταν πολύ ωραία και είχε αρκετή πρόσφυση. Η νέα μας χωμάτινη φόρμουλα είναι πολύ καλή, αλλά ακόμα χρειάζεται δουλειά. Αρχικά, δείχνει πολύ καλύτερη από την προηγούμενη που είχαμε στην κατοχή μας, όντας πιο εύκολη στην οδήγηση. Πλέον, ανυπομονούμε για τον πρώτο αγώνα της χρονιάς, και μάλιστα υπό καθεστώς Rallycross!”

Στέφανος Καμιτσάκης (Speedcat Xtrem – 600 κ.εκ.)
“Φέτος τα δεδομένα είναι καινούργια για μένα. Το Speedcar απαιτεί εξοικείωση εκ μέρους μου, το ψάξαμε πολύ από το πρώτο πέρασμα και καταφέραμε να βελτιώσουμε τους χρόνους μας. Εξακολουθούμε να δουλεύουμε και να δοκιμάζουμε λύσεις, και θα είμαστε έτοιμοι για τον πρώτο αγώνα. Από εκεί και πέρα, η πίστα είναι πολύ ωραία, η διαδρομή μου αρέσει πολύ και το έχω δηλώσει και το παρελθόν.”

Σωκράτης Τσολακίδης (SR Kartcross – 600 κ.εκ.)
“Πρόκειται για μία πολύ ωραία εμπειρία. Θεωρώ ότι αποτελεί μία πολύ καλή προπόνηση. Βέβαια, για να πετύχεις χρόνους και να είσαι στο συναγωνισμό θέλει δουλειά. Εγώ προέρχομαι από τους αγώνες Ράλλυ, που έχουν άλλη φιλοσοφία και λογική. Όμως, θεωρώ ότι είναι ένας πολύ καλός τρόπος να βελτιώσεις την τεχνική σου, αλλά και να μάθουν οι νέοι οδηγοί τις απαιτήσεις της οδήγησης στο χώμα. Είναι ένα πολύ καλό σχολείο! Εμείς από την πλευρά μας, φέτος θα συμμετάσχουμε με το Skoda Fabia R5 της Eurosol στο Ράλλυ Ιωαννίνων και στο Δ.Ε.Θ.”

Οι ταχύτεροι χρόνοι του track day

sports.ert.gr.