«Κάηκε» η Τούμπα και ο Λευκός Πύργος για τον πρωταθλητή ΠΑΟΚ

0
2019 248
2019 248

Έντονες σε συναίσθημα ήταν οι εικόνες στο γήπεδο της Τούμπας, με τη λήξη της αναμέτρησης του ΠΑΟΚ με το Λεβαδειακό, για την 29η αγωνιστική, με την οποία ο «Δικέφαλος» «σφράγισε» μαθηματικά την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος στη Super League.

Ένα «κουβάρι» έγιναν οι ποδοσφαιριστές και τα στελέχη της ομάδας, πανηγυρίζοντας για την επιτυχία. Αγκαλιές, πολλά χαμόγελα και δάκρυα αποτέλεσαν το σκηνικό, εικόνες που συνεχίστηκαν, με μεγαλύτερη ένταση, και στα αποδυτήρια.

Εκεί, όπου οι ποδοσφαιριστές δεν σταμάτησαν να τραγουδούν συνθήματα και να μπουγελώνουν με νερό ο ένας τον άλλον. Παρών στο πάρτι των αποδυτηρίων και ο Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς, ο οποίος συνέβαλε στην επιτυχία, ανήκοντας στο δυναμικό του ΠΑΟΚ μέχρι πριν από λίγο καιρό.

Μέσα σε μια φαντασμαγορική τελετή, σχεδόν χολλυγουντιανή, με laser και ηχητικά, με σκηνοθετική επιμέλεια, φωτορυθμικά και τεράστιες γιγαντοοθονες γιορτάστηκε στην Τούμπα η κατάκτηση του πρωταθλήματος από τον ΠΑΟΚ. Οι 28 χιλιάδες φίλαθλοι παρέμειναν στα καθίσματα τους πέρα από έναν σημαντικό αριθμό αυτών που παρεισέφρησαν στον αγωνιστικό χώρο για να παρακολουθήσουν από κοντά την απονομή, ενώ οι βετεράνοι ποδοσφαιριστές των δυο ομάδων του ΠΑΟΚ, που κατέκτησαν τα προηγούμενα πρωταθλήματα το 1975 και το 1985, σε παράταξη εντός του γηπέδου μπροστά από την τεράστια εξέδρα που έχει στηθεί για τον σκοπό αυτό, περιμέναν την απονομή.

Η φαντασμαγορική τελετή περιλάμβανε σε video wall αναφορές στους νεκρούς της ιστορικής ομάδας, από τους προπονητές της Λόραντ και Σάννον, τους παράγοντες, τους αθλητές και τους αδικοχαμένους φιλάθλους. Μια τελετή αντάξια ενός άξιου πρωταθλητή με συγκινησιακή φόρτιση αλλά και ακατάπαυστη ιστορική αναφορά στο παρελθόν της προσφυγικής ομάδας

Ένας ένας οι ποδοσφαιριστές και τα μέλη του τεχνικού επιτελείου ανέβηκαν στην ειδικά σχεδιασμένη εξέδρα με την συνοδεία βιντεοσκοπημένου υλικού που προβάλλονταν στις τέσσερις γιγαντοοθόνες και κάτω από θερμές εκδηλώσεις του πλήθους. Τελευταίος και μέσα σε μια πραγματική αποθέωση ανέβηκε ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδης στον οποίο δόθηκε το έπαθλο που απένειμε λίγο νωρίτερα ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Μάκης Γκαγκάτσης, στους αρχηγούς της ομάδας Αντρέ Βιεϊρίνια και Στέλιο Μαλεζά. Το σκηνικό ήταν ασυνήθιστο για ποδοσφαιρική τελετή και αρκετή ώρα μετά την φιέστα της σημερινής βραδιάς, κανείς από τους θεατές δεν αποχωρούσε από το γήπεδο.

Την ίδια ώρα χιλιάδες φιλάθλων παρακολουθούσαν από γιγαντοοθόνη την τελετή της απονομής στην ειδική εξέδρα που στήθηκε στην Πλατεία Λευκού Πύργου, ενώ αρκετή ώρα αργότερα μετακινήθηκε με ειδικά διαμορφωμένο διώροφο ανοιχτό λεωφορείο η ομάδα του Πρωταθλητή ΠΑΟΚ για την συνέχεια των επινικείων στην καρδιά της πόλης.

 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

sports.ert.gr.