Χίος: Ακαρπες οι έρευνες για τους 2 αγνοούμενους πρόσφυγες

0
Χίος: Ακαρπες οι έρευνες για τους 2 αγνοούμενους πρόσφυγες

Δύο νεαροί πρόσφυγες ηλικίας 21 και 25 ετών, από την Υεμένη και την Παλαιστίνη αντίστοιχα, είναι οι αγνοούμενοι από την πλαστική λέμβο με τους 38 συνολικά επιβαίνοντας που σήμερα τα ξημερώματα ναυάγησε κοντά στις ακτές της Χίου στην περιοχή Μυρσινίδι· και ενώ συνεχίζονται οι έρευνες στις ανατολικές ακτές του νησιού.

Το επεισόδιο σημειώθηκε περί τις 3.00 τα ξημερώματα όταν εντοπίστηκε η λέμβος με την πλειοψηφία των προσφύγων να βρίσκονται στη θάλασσα και 5-6 ακόμα άτομα να έχουν καταφέρει να βγουν στη στεριά.
Το προσωπικό των σκαφών του Λιμενικού Σώματος- Ελληνικής Ακτοφυλακής που έφθασε στην περιοχή τους περισυνέλεξε και τους μετέφερε στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου· όπου και διαπιστώθηκε από τους διασωθέντες ότι οι 2 νεαροί σύντροφοί τους δεν ήταν μαζί τους.
Ένα μωρό επίσης μεταφέρθηκε από την Κεντρική Λιμενάρχη Χίου Ειρήνη Αργύρη στο Νοσοκομείο της Χίου για νοσηλεία,· είναι καλά στην υγεία του, ενώ μαζί του είναι και οι γονείς του.
Να σημειωθεί ότι προς το παρόν δεν έχουν βρεθεί σωσίβια, ούτε φαίνεται να φορούσαν οι επιβαίνοντες στη βάρκα, και ενώ οι βόρειοι άνεμοι είχαν ένταση 6 περίπου μποφόρ.

Στις έρευνες συμμετέχουν σκάφη από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου, πολεμικό πλοίο του ΝΑΤΟ, το σκάφος της Frontex, ελικόπτερο σούπερ πούμα, αλιευτικά σκάφη και δύτης του στρατού.

The post Χίος: Ακαρπες οι έρευνες για τους 2 αγνοούμενους πρόσφυγες appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

http://bit.ly/2JXh8SE