Aπεβίωσε ο πολυβραβευμένος φωτορεπόρτερ Γιάννης Μπεχράκης

0
2019 40
2019 40

Σε ηλικία 58 ετών έφυγε από τη ζωή το Σάββατο 2/3/2019 ο Γιάννης Μπεχράκης, πολυβραβευμένος φωτορεπόρτερ του πρακτορείου ειδήσεων Reuters. Μεταξύ άλλων, είχε βραβευτεί με το Πούλιτζερ το 2016 για την κάλυψη της προσφυγικής κρίσης.

Ο Γιάννης Μπεχράκης (1960 – 2019) ήταν Έλληνας φωτορεπόρτερ και επικεφαλής του φωτογραφικού τμήματος (chief Photographer) του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters στην Ελλάδα, ενώ το 2016 είχε είχε βραβευτεί με το βραβείο Πούλιτζερ το 2016 για την κάλυψη της προσφυγικής κρίσης. Κάλυψε μεγάλα πολιτικά και αθλητικά γεγονότα, καθώς και αρκετές πολεμικές συγκρούσεις σε πολλά μέρη του κόσμου. Η πρώτη του δουλειά στο εξωτερικό ήταν η κάλυψη της κρίσης στην Λιβύη τον Ιανουάριο του 1989.

Η ανακοίνωση της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδας:

«Με οδύνη πληροφορηθήκαμε πριν λίγη ώρα ότι έφυγε από κοντά μας ο αγαπημένος φίλος, συνάδελφος, δάσκαλος, ο πολυβραβευμένος φωτορεπόρτερ Γιάννης Μπεχράκης.

Τα λόγια είναι φτωχά για να εκφράσουν το μέγεθος της απώλειας για όλους εμάς που τον ζήσαμε από κοντά.

Πάντα παρών στο δρόμο, σε συρράξεις, στο προσφυγικό, πάντα εκεί όπου όλοι οι άλλοι φεύγουν και πάντα με την δικιά του μοναδική και ανεπανάληπτη ματιά.

Εκφράζουμε την απέραντη θλίψη και τα θέρμα μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.

Φίλε Γιάννη καλό ταξίδι».

http://bit.ly/2JXh8SE