Καραγεωργίου στην ΕΡΑσπορ: «Κάθε Κυριακή παίζουμε για την ύπαρξή μας»

0
2019 608
2019 608

Ο προπονητής του Λεβαδειακού Νίκος Καραγεωργίου μίλησε στην «Πρώτη Σελίδα» της ΕΡΑ Σπορ και τον Σήφη Βοτζάκη, με αφορμή τη νίκη της ομάδας του στην Ξάνθη και την προσπάθειά της για παραμονή στη Σούπερ Λιγκ.

Μεταξύ άλλων είπε:

«Ο Λεβαδειακός είναι πολλά χρόνια στην πρώτη κατηγορία και έχει αποκτήσει μεγάλη εμπειρία. Έχει έναν πρόεδρο που ασχολείται, 25-30 χρόνια, είναι δεδομένο, ότι έχει περάσει από αυτές τις διαδικασίες, πάρα πολλές φορές, όλα αυτά τα χρόνια, σε αυτόν τον τομέα, είναι πάρα πολύ έμπειρη ομάδα.

Το ίδιο έχει συμβεί και με μένα, καθώς σε πολλές ομάδες, έχω βρεθεί σε αυτήν την θέση, έχω την αίσθηση ότι κάτι πάμε να κάνουμε, δεν έχουμε κάνει τίποτα ακόμα. Δεν έχουμε κάνει τίποτα όμως, κάθε Κυριακή παίζουμε για την ύπαρξη μας, κάθε Κυριακή παίζουμε για τον στόχο μας, την παραμονή μας. Και νομίζω αυτό είναι το όπλο μας

Κοιτάξτε τώρα εάν δεν είχαμε βελτιώσει πράγματα, την ψυχολογία των παιχτών να τους δώσουμε  την δυνατότητα να πιστέψουν ότι είναι ικανή , δεν θα είχαμε κάνει αυτήν τη συγκομιδή , βέβαια σε αυτές τις περιπτώσεις χρειάζεται και η τύχη, εμείς ήμασταν και ευχαριστημένοι με τον έναν βαθμό που θα παίρναμε, αλλά ήρθε και αυτή η φάση στο 93, την οποία βέβαια την κυνηγήσαμε.  Όπως κυνηγήσαμε και τις υπόλοιπες αλλά έτυχε και βάλαμε εκείνη την στιγμή το Γκολ, θα μπορούσαμε να μην είχαμε βάλει το Γκολ και να παίρναμε τον έναν βαθμό. Όμως η προσπάθεια έγινε, η τύχη ήταν με αυτόν που πάλεψε για αυτό και τώρα είμαστε χαρούμενοι, αλλά η χαρά πρέπει τώρα να σταματήσει. Με την προπόνηση που έκανα σήμερα, έπρεπε να σταματήσουν τα «πανηγύρια» και να κοιτάξουμε τον επόμενο μας αντίπαλο, που είναι μια πάρα πολύ καλή ομάδα.

Την στιγμή που μπήκε το Γκολ, ολοκληρώθηκε το παιχνίδι και αυτό ήταν η χαρά της στιγμής. Σε αυτή την έξοδο μας στην Ξάνθη, το τριήμερο αυτό, περάσαμε κάποιες δύσκολες στιγμές και εμείς και η Ξάνθη. Παίζαμε σε συνθήκες τραγικές, κάποιοι παίκτες δεν μπορούσαν να αγωνιστούν από το πολύ κρύο και τον αέρα και είμαι σίγουρος 1000%, ότι αν το παιχνίδι γινόταν το Σάββατο, θα είχαμε χάσει. Ευτυχώς έγινε την Κυριακή και κάποιοι παίκτες μου, ήταν έτοιμοι και καταφέραμε να κερδίσουμε τον αγώνα. Πίστεψα ότι πάει να ξεκινήσει το παιχνίδι και σε 1-2 λεπτά, θα σφυρίξει την λήξη του. Προσπάθησε να το πάει πιο μακριά, αλλά βλέπαμε ότι δεν στεκόταν η μπάλα, την έπαιρνε ο αέρας, δηλαδή άργησε να σφυρίξει.

Δεν είδα την βαθμολογία, αλλά στους 22 βαθμούς που υπάρχουν αυτές οι ομάδες, από εκεί και κάτω θα διεκδικήσουν την παραμονή, το 27, είναι μια βάση. Άλλο 20 άλλο 27. Την Κυριακή πάλι, θα είμαστε έτοιμοι από πλευράς ψυχολογίας και από πλευράς τακτικής. Έχουμε μπει αυτή την λογική.  Έχουμε ένα μεγάλο παιχνίδι, για πολλούς η Λαμία, δεν είναι κάτι σημαντικό αλλά (για εμάς) είναι μια μεγάλη ομάδα. Από όλες (τις ομάδες) θέλουμε να πάρουμε κάτι.

Είναι καλύτερα τα πράγματα, αλλά μπορούν να  γίνουν ακόμα καλύτερα, από πλευράς διαιτησίας έχουμε πολύ καλούς διαιτητές και πρέπει να τους αφήσουμε, να παίξουν χωρίς άγχος, αλλά και αυτοί να προετοιμαστούν καλύτερα. Παίζονται οικονομικά συμφέροντα πολύ μεγάλα, από ανθρώπους που βάζουν τα λεφτά τους και αν δεν ήταν αυτοί δεν θα ήμασταν εμείς.

Έχουμε φέτος ομάδες, που έχουν γράψει ιστορία στο ελληνικό πρωτάθλημα, όπως είναι ο Άρης ή ο ΟΦΗ, έχουν κόσμο που κινούν το ενδιαφέρον του φιλάθλου που δίνουν μια άλλη διάσταση στο πρωτάθλημα , βλέπεις γεμάτα τα γήπεδα και καταλαβαίνεις ότι αυτές τις ομάδες  μαζί με τις υπόλοιπες , όπως η διεκδίκηση του πρωταθλήματος από τρεις ομάδες που εγώ θα ήθελα να είναι τέσσερις να είναι και ο Παναθηναϊκός, αλλά περνάει και κάτι περιπέτειες άρα λοιπόν αυτές η ομάδες δίνουν μια δυναμική σε αντίθεση με τις υπόλοιπες που παλεύουν για την παραμονή

Ευχάριστη έκπληξη για δεύτερη χρονιά  είναι ο Ατρόμητος, θεωρώ ότι έχει πάει να σταθεροποιηθεί μακάρι να είναι μια ομάδα που θα διεκδικεί υψηλότερα πράγματα. Από εκεί και πέρα η υπόλοιπες ομάδες είναι ομάδες που γνωρίζουν το πρωτάθλημα και ξέρουν ότι με την δυσκολία των τριών που πέφτουν και θα παίξουν στα μπαράζ, έχουν μπει στην λογική ότι πρέπει να δώσω μάχη σε κάθε παιχνίδι

Ε ναι βέβαια ο Άρης έχει δώσει άλλο τόνο στο ελληνικό πρωτάθλημα, με το γήπεδο, τους φιλάθλους, αλλά και τον ίδιο και έχει παίξει καλό ποδόσφαιρο. Από την άλλη ο ΟΦΗ, έχει δώσει άλλη όψη στο ελληνικό πρωτάθλημα, με το γήπεδο (Γεντί κουλέ), παρόλο που περνάει κάποια περιπέτεια.

Έτσι όπως το βλέπω, το πρωτάθλημα το έχει πάρει σε μεγάλο βαθμό, ο ΠΑΟΚ, ενώ θα είναι μεγάλη επιτυχία, αν το πάρει αήττητο. Πιστεύω ότι έχουν βάλει στόχο και αυτό, αν εξαιρέσουμε το χθεσινό παιχνίδι, το οποίο δεν είδα, αλλά διάβασα. Δεν μπορεί να είναι πάντα «στα κόκκινα» θα πρέπει να τους δικαιολογήσουμε ( για την κακή παρουσία του δικέφαλου του βορρά). Έχει καλούς παίκτες και καλή ομάδα.

 

ΠΗΓΗ: ΕΡΑΣΠΟΡ

sports.ert.gr.