Σόλσκιερ: «Στόχοι μας FA Cup και Champions League»

0
2019 471
2019 471

Ο τεχνικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ, δήλωσε ότι δεν θα είναι ικανοποιημένος με μία θέση ανάμεσα στις τέσσερις πρώτες στην Premier League, καθώς στοχεύει στην επιτυχία σε δύο διοργανώσεις που εξακολουθεί η ομάδα του, στο δεύτερο μισό της σεζόν.

Η έκτη στην βαθμολογία, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, που κέρδισε και τα έξι παιχνίδια πρωταθλήματος, από τότε που ο Σόλσκιερ αντικατέστησε τον Ζοσέ Μουρίνιο για να κλείσει το… χάσμα από την τέταρτη θέση της Τσέλσι, από τους 11 βαθμούς σε τρεις, εξακολουθεί να βρίσκεται στον αγώνα της FA Cup και του Champions League. «Με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πρέπει πάντα να στοχεύεις να κερδίσεις το πρωτάθλημα», δήλωσε σε δημοσιογράφους.

«Δεν μπορούμε να το κάνουμε αυτό εφέτος, αλλά πρέπει να επιστρέψουμε στην πρόκληση. Έχουμε το Champions League, έχουμε το FA Cup, δεν μπορούμε απλά να πούμε ότι έχουμε στόχο μία θέση ανάμεσα στις τέσσερις πρώτες».
Το τελευταίο τρόπαιο της Γιουνάιτεντ, το Europa League, ήρθε το 2017 αλλά η ιστορική ομάδα, δεν έχει κατακτήσει την Premier League από την τελευταία σεζόν του πρώην προπονητή της Αλεξ Φέργκιουσον, στο Old Trafford, το 2012-13.

Παρόλο που ο Σόλσκιερ παραδέχεται ότι η πρόκληση τίτλου πρωταθλήματος δεν είναι ρεαλιστικός στόχος αυτή τη σεζόν, υποστηρίζει πως η ομάδα μπορεί να πιάσει την Τότεναμ, η οποία είναι σε απόσταση επτά βαθμών και στην τρίτη θέση.
«Είμαστε έκτοι αυτήν την στιγμή, οπότε βρισκόμαστε μακριά από τις κορυφαίες ομάδες. Είναι για εμάς πρόκληση να είμαστε μέσα στους τρεις πρώτους», πρόσθεσε ο Νορβηγός.

Η Γιουνάιτεντ θα αντιμετωπίσει την Τσέλσι, στον πέμπτο γύρο του FA Cup στις 16 Φεβρουαρίου, τέσσερις ημέρες μετά την αναμέτρηση με την Παρί Σ.Ζ, στην πρώτη μεταξύ τους συνάντηση στους «16» του Champions League.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

sports.ert.gr.