Ν. Μπελαβίλας: «Μιά πόλη για όλους, ένας Πειραιάς για όλους»

0
Ν Μπελαβίλας: «Μιά πόλη για όλους, ένας Πειραιάς για όλους»

Την επίσημη έναρξη της προεκλογικής του εκστρατείας κήρυξε ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά και καθηγητής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Νίκος Μπελαβίλας, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σε πολυχώρο στο λιμάνι. Ως επικεφαλής του συνδυασμού με τίτλο «Πειραιάς Για Όλους», ο κ. Μπελαβίλας αναφέρθηκε στα υπάρχοντα προβλήματα και ανέπτυξε το όραμά του ώστε ο Πειραιάς να ανακτήσει τον διεθνή και μητροπολιτικό ρόλο που του αντιστοιχεί, ως η πόλη του δεύτερου λιμανιού της Μεσογείου.

Ο υποψήφιος δήμαρχος τόνισε πως «ο πλούτος που παράγει το λιμάνι του Πειραιά κατευθύνεται αλλού και δεν μένει στην πόλη. Η κρίση της αποβιομηχανοποίησης δεν έχει φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Μπελαβίλας, αναφέροντας ως χαρακτηριστικά παραδείγματα πετυχημένων στρατηγικών από τις λιμενικές αρχές Ερμούπολης, Λαυρίου και Ελευσίνας.

«16 χρόνια χαμένα για την πόλη. Είναι πάρα πολλά. Δώσαμε μάχη υπό δυσμενείς συνθήκες για την επαναδιαπραγμάτευση πτυχών της σύμβασης για το Λιμάνι που άλλοι είχαν υπογράψει για να κερδίσει περισσότερα ο Πειραιάς. Με τις προσπάθειες μας, σώθηκαν όλοι οι εργαζόμενοι του ΟΛΠ, δεν μειώθηκαν οι μισθοί τους, σώθηκαν τα Λιπάσματα της Δραπετσώνας, ένα πάρκο 250 στρεμμάτων υπερτοπικής σημασίας για τις υποβαθμισμένες γειτονιές μας, για όλον τον Πειραιά, η Κυνόσουρα και ο Τύμβος των Σαλαμινομάχων», ανέφερε χαρακτηριστικά στην ομιλία του ο κ. Μπελαβίλας.

Μάλιστα, υποστήριξε πως κατοχυρώθηκε από τη κυβέρνηση, για πρώτη φορά, ανταποδοτικό τέλος για τους Δήμους από την επιβάρυνση που προκαλεί η λειτουργία του λιμανιού. Η σημερινή δημοτική αρχή, σύμφωνα πάντα με τον υποψήφιο δήμαρχο, «επένδυσε ως ευκαιρία σε μία κατεστραμμένη πόλη με τεράστιες δυνατότητες, για να αυξηθεί το πολιτικό και οικονομικό χαρτοφυλάκιό της. Αυτό έκαναν οι ολιγάρχες στην πρώην Σοβιετική Ένωση. Λεηλατούσαν κατεστραμμένα εργοστάσια, πετρελαιοπηγές, υποδομές, την ίδια τους την πατρίδα, μαζί και τις δημαρχίες και τα πόστα στα κοινοβούλια».

Μάλιστα στην ομιλία του, ο κ. Μπελαβίλας επιτέθηκε στον σημερινό δήμαρχο Γιάννη Μώραλη, τονίζοντας πως «η λύση για τον Πειραιά δε θα έρθει από ελεημοσύνη. Ούτε από ψεύτικα, φανταχτερά, ιλουστρασιόν προεκλογικά προγράμματα- σχέδια επί χάρτου και μεγάλα, ψεύτικα λόγια. Κύριε Μώραλη, υποσχέθηκες πρόγραμμα εκπαίδευσης και προώθησης ανέργων σε ναυτικά επαγγέλματα. Και δεν είδαμε τίποτα. Υποσχέθηκες να κατασκευαστεί σύγχρονο κολυμβητήριο στην πόλη. Και το ξαναϋπόσχεσαι. Υποσχέθηκες να γίνει ο Πειραιάς προορισμός για χιλιάδες επισκέπτες. Και η πόλη παραμένει κέντρο διερχομένων…».

Οι μειώσεις στα δημοτικά τέλη που διαφημίζει ο κ. Μώραλης ότι έγιναν επί των ημερών του είναι σταγόνα στον ωκεανό. Τα δημοτικά τέλη για το 2019 θα είναι 1,91 euro το τετραγωνικό μέτρο για κάθε σπίτι ενώ στην Αθήνα 1,55 euro το τετραγωνικό μέτρο. Στη Κηφισιά και στη Νέα Ερυθραία τα σπίτια κάτω των 100 τετ. μέτρων θα πληρώσουν μόλις 1,25 euro και τα μεγαλύτερα 1,37 euro το τετρ. μέτρο!», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Καταλήγοντας, ο κ. Μπελαβίλας, τόνισε: «Είμαι εδώ μπροστά σας για να δηλώσω την διάθεσή μου να συνεργαστώ με όλους τους Πειραιώτες και τις Πειραιώτισσες για να μην χαθεί και άλλη τετραετία. Να συνδιαμορφώσουμε και να συνδημιουργήσουμε μια ανθρώπινη πόλη. Να ξαναγυρίσει ο Πειραιάς στους κατοίκους του, να ενισχύσουμε την Δημοκρατία, την Αλληλεγγύη. Να ξανακερδίσουμε το δικαίωμα στο όνειρο… Μιά πόλη για όλους, ένας Πειραιάς για όλους».

ΠΗΓΗ:ΕΡΤ,ΑΠΕ

http://bit.ly/2JXh8SE