H «ΘΗΛΙΑ» στο διεθνές αντιρατσιστικό φεστιβάλ της Λειψίας

0
H «ΘΗΛΙΑ» στο διεθνές αντιρατσιστικό φεστιβάλ της Λειψίας

Στη διεθνή αντιρατσιστική εβδομάδα που διοργανώνει ο δήμος Λειψίας στη Γερμανία για 16η συνεχόμενη χρονιά θα συμμετέχει η ταινία τεκμηρίωσης «Η ΘΗΛΙΑ» του δημοσιογράφου της ΕΡΤ Θωμά Σίδερη. Το αντιρατσιστικό φεστιβάλ της Λειψίας θα πραγματοποιηθεί από 11 έως και 24 Μαρτίου 2019, ενώ η ταινία θα προβληθεί στις 14 Μαρτίου.

Παράλληλα, ο διεθνής οργανισμός «ADVOCATES OF SILENCED TURKEY», με έδρα το Νιου Τζέρσεϊ των Ηνωμένων Πολιτειών, απονέμει τιμητική διάκριση στον δημιουργό του ντοκιμαντέρ για την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Η διάκριση θα αποδοθεί τον ερχόμενο Μάιο στην έδρα του οργανισμού, με αφορμή την έναρξη προβολών της ταινίας σε 11 πολιτείες των ΗΠΑ αλλά και στον Καναδά. Στον οργανισμό ADVOCATES OF SILENCED TURKEY μετέχουν ακαδημαϊκοί, νομικοί, δικαστές, δημοσιογράφοι και εκατοντάδες ακτιβιστές που προασπίζονται τα δημοκρατικά ιδεώδη και τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Τουρκία.

Η ταινία έχει αποσπάσει μέχρι στιγμής το 2ο βραβείο στο 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Ιεράπετρας, ενώ ο δημιουργός της έχει τιμηθεί από το ίδρυμα Μπότση και τον διεθνή ανθρωπιστικό οργανισμό KIMSE YOK MU. Υπενθυμίζεται ότι ο διευθυντής φωτογραφίας της ταινίας Οσμάν Γενίς έχει συλληφθεί και αυτή τη στιγμή βρίσκεται φυλακισμένος στις φυλακές υψίστης ασφαλείας του Κιρκλαρελί. Επίσης, το σύνολο των συμμετεχόντων στην ταινία έχουν φυλακιστεί και βρίσκονται αντιμέτωποι με πολυετείς καθείρξεις, μεταξύ των οποίων ο πρόεδρος του φιλοκουρδικού κόμματος και υποψήφιος πρόεδρος της Τουρκίας Σελαατίν Ντεμιρτάς.

Η ταινία έχει μεταφραστεί ήδη στα αγγλικά, ενώ η γαλλική έκδοσή της θα προβληθεί σε Βέλγιο, Ολλανδία και Γαλλία.

http://bit.ly/2JXh8SE