Λέσβος: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο 29χρονος

0
Λέσβος: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο 29χρονος

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε μετά την απολογία του στον ανακριτή ο 29χρονος από χωριό της Λέσβου που επιτέθηκε σε 45χρονο αλλοδαπό στο πάρκινγκ σούπερ μάρκετ έξω από τη πόλη της Μυτιλήνης όπου εργαζόταν και του έσπασε το χέρι.
Η κακουργηματικού χαρακτήρα κατηγορία που τον βαραίνει είναι βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη και υποχρεούται να παρουσιάζεται μία φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του ενώ του απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα, μέχρι να οριστεί δικάσιμος. Προσπάθειες να ενεργοποιηθεί το άρθρο 81 για επιβαρυντική περίσταση του ρατσιστικού κινήτρου θα καταβάλουν οι δικηγόροι του 45χρονου.
Όπως είπε στην ΕΡΤ ΑΙΓΑΙΟΥ ο 45χρονος Εμντί Ουντίλ, που προσπάθησε να υπερασπιστεί μία θέση στάθμευσης αναπήρων που είχε καταλάβει ο κατηγορούμενος και κατέληξε στο νοσοκομείο, ο  29χρονος τον χτυπούσε βίαια στο κεφάλι με το σιδερένιο λοστό ενώ τον έβριζε χυδαία για την καταγωγή του.
Ο Εμντί Ουντίλ αύριο θα υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση ενώ συγκινητική είναι η έκφραση αλληλεγγύης από τους εργαζόμενους του σούπερ μάρκετ.  Η Μαρία μας είπε ότι «ο άνθρωπος αυτός εργάζεται για τουλάχιστον 7 χρόνια χωρίς να δημιουργήσει κανένα πρόβλημα και μάλιστα όταν τέθηκε πριν από χρόνια το θέμα της παραμονής του ή μη στο πάρκινγκ της επιχείρησης, οι εργαζόμενοι τον υποστήριξαν ζητώντας από τη διοίκηση να τον αφήσει στη θέση του». Η Ελένη που χθες το βράδυ ήταν δίπλα στον 45χρονο στο νοσοκομείο, είπε στην ΕΡΤ Αιγαίου ότι οι «εργαζόμενοι του σούπερ μάρκετ συγκεντρώνουν χρήματα για να τον βοηθήσουν ενώ τον περιμένουν να επιστρέψει στη θέση του».

Συντάκτης: Μυρσίνη Τζινέλλη

http://bit.ly/2JXh8SE