Βουλή: Ψηφίστηκε η μείωση του ΕΝΦΙΑ

0
Βουλή: Ψηφίστηκε η μείωση του ΕΝΦΙΑ

Ψηφίστηκαν στη Βουλή οι τροπολογίες για τη μείωση του ΕΝΦΙΑ, τη μείωση του συντελεστή φορολογίας των κερδών των επιχειρήσεων και το κοινωνικό μέρισμα καθώς και η τροπολογία για το Μάτι.

Ο ΕΝΦΙΑ μειώνεται για πάνω από 5,5 εκ. ιδιοκτήτες ακινήτων και ανέρχεται στο 30% για ακίνητη περιουσία έως 60.000 ευρώ. Προβλέπεται σταδιακή μείωση της φορολογίας των κερδών των επιχειρήσεων από 29% σήμερα, σε 25% το 2022.

«Οι πρώτες 100 μέρες εκτός μνημονίου θα είναι μόνο η αρχή», διεμήνυσε ο πρωθυπουργός. Απευθυνόμενος προς την αντιπολίτευση, τόνισε «σήμερα βρίσκεστε μπροστά στον μεγαλύτερο εφιάλτη σας» εξηγώντας πως θα κληθούν να ψηφίζουν ένα προς ένα τα μέτρα που εξήγγειλε στη ΔΕΘ.

Ο Αλεξης Τσιπρας ανακοίνωσε με παραδείγματα τη μείωση του ΕΝΦΙΑ που θα αγγίξει το 88% των φορολογουμένων το 2019 και προανήγγειλε μεσοσταθμική μείωση του φόρου ακινήτων το 2020 με βάση το δημοσιονομικό χώρο, επισημαίνοντας ότι στα λαϊκά νοικοκυριά η μείωση θα φτάσει στο 50%.

Για το κοινωνικό μέρισμα, ανάφερε ότι η υπουργική απόφαση θα έχει εκδοθεί μέχρι την Δευτέρα, ώστε την Τρίτη να ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα για τις αιτήσεις και οι πληρωμές να γίνουν πριν τις 14 Δεκεμβρίου.

Η κυβέρνηση διέλυσε τη μεσαία τάξη, κυνήγησε την επιχειρηματικότητα, οι επενδύσεις έχουν πιάσει πάτο, μισθοί μειώνονται, νέοι αναζητούν ελπίδα στο εξωτερικό, υποστήριξε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης και πρόσθεσε ότι ο κ. Τσίπρας είναι ο μακροβιότερος και συνεπέστερος μνημονιακός πρωθυπουργός.

ΠΗΓΗ: ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Σχετική είδηση: Αλ. Τσίπρας: Με γοργά βήματα προχωρούμε στην αποκατάσταση των αδικιών (video)

http://bit.ly/2JXh8SE