Ο σύλλογος ανέργων Ηλιαχτίδα κάνει την πρώτη του έκθεση

0
Ο σύλλογος ανέργων Ηλιαχτίδα κάνει την πρώτη του έκθεση

Τις γνωρίσαμε πριν από μερικά χρόνια, όταν προσπαθούσαν να ξεφύγουν από την μοναξιά, τον αποκλεισμό και την κατάθλιψη που πλήττουν τον άνθρωπο, όταν χάνει τη δουλειά του και περνάει στην ανεργία.

Μερικές γυναίκες, αρχικά, που έκλεισαν τα μαγαζιά τους στην κρίση και έμειναν στο σπίτι. Η παρέα αποφάσισε ότι κάτι πρέπει να κάνουν για να ξεφύγουν από την καταστάση αυτή. Και ίδρυσαν τον σύλλογο ανέργων «Ηλιαχτίδα» στη Λάρισα. Μετέφεραν εκεί τον εξοπλισμό από τις επιχειρήσεις που διατηρούσαν και ξεκίνησαν.

Με ραπτική, χειροποίητο κόσμημα και αναπαλαιώσεις επίπλων και αντικειμένων. Και η παρέα μεγάλωσε και η προσπάθεια αγκαλιάστηκε από πολλούς ανέργους αλλά και συνταξιούχους στη Λάρισα, γυναίκες τα περισσότερα μέλη στην αρχή, μα και άνδρες στην πορεία. Σήμερα, πραγματοποιούν την πρώτη τους έκθεση!

Με αντικείμενα, όπως κοσμήματα, μεταποιημένα ρούχα, γούρια, χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά, αναπαλαιωμένα έπιπλα, δίσκους κλπ, αλλά και αγιογραφίες και πίνακες ζωγραφικής, τέχνες που προστέθηκαν στις δραστηριότητες του συλλόγου και τις οποίες διδάσκουν γνωστοί εικαστικοί της πόλης.

Ιωάννα Γαγάρα, πρ. συλλόγου ανέργων «Ηλιαχτίδα»

Φιλοξενήσαμε στο στούντιο της ΕΡΤ Λάρισας την πρόεδρο Ιωάννα Γαγάρα και μας μίλησε για όλα αυτά.
Μας είπε, μάλιστα, ότι ο σύλλογος θα μετατραπεί σε ΚΟΙΝΣΕΠ, προκειμένου να βγάλει ΑΦΜ και να μπορούν τα μέλη του, 100 ενεργά και άλλα τόσα που κατά διαστήματα περνούν από το σύλλογο, να πωλούν τα αντικείμενα που φιλοτεχνούν. Αυτό θα γίνεται, κυρίως, μέσω σελίδας στο διαδίκτυο, οι ηλιαχτίδες, δηλαδή, θα μπουν και στο χώρο του ηλεκτρονικού εμπορίου!

Μια πρώτη γεύση για το σύλλογο, τα μέλη και τη δουλειά τους, μπορεί πάρει κανείς επισκεπτόμενος την πρώτη τους έκθεση που εγκαινιάζεται σήμερα στις 19.30 στο Μύλο του Παππά. Οι «ηλιαχτίδες» και τα έργα και αντικείμενα τέχνης τους θα εκτίθενται μέχρι και το Σάββατο 10 Νοεμβρίου, κάθε μέρα από 10 το πρωί μέχρι 22.00 το βράδυ. Οι επισκέπτες μπορούν να κάνουν τις αγορές τους, αλλά και να γνωρίσουν τις δραστηριότητες του συλλόγου.

http://bit.ly/2JXh8SE