Απρόσμενη νίκη Marquez στη Μαλαισία

0
2018 86
2018 86

Ο Marc Marquez, 7 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, ξεκίνησε από την 7η θέση στο Grand Prix της Μαλαισίας για να κατακτήσει την 70η νίκη του. Ήταν ένα τριήμερο γεμάτο διακυμάνσεις για τον Marquez, αφού στις ελεύθερες δοκιμές δεν ήταν γρήγορος, στις χρονομετρημένες «διάβασε» καλύτερα από όλους τις συνθήκες και πήρε μια απρόσμενη pole position αλλά στη συνέχεια δέχθηκε ποινή και υποχώρησε στην 7η θέση. Ο αγώνας του ξεκίνησε με μια επαφή με τον Pedrosa στην 1η στροφή και μια παραλίγο πτώση στην τελευταία στροφή. Σιγά σιγά κέρδισε θέσεις και έφτασε τον Rossi που ήταν επικεφαλής από τον 1ο γύρο μέχρι και 5 γύρους πριν την ολοκλήρωση του αγώνα.

Ο Valentino Rossi ξεκινώντας από τη 2η θέση έκανε πολύ καλή εκκίνηση και έστριψε πρώτος. Κράτησε ένα γρήγορο και κυρίως σταθερό ρυθμό και έδειξε να είναι πολύ κοντά στη νίκη, κάτι που δεν έχει πετύχει εδώ και 26 αγώνες. Σε κάποια σημεία του αγώνα, έφτιαχνε και διαφορά από τους αναβάτες που τον ακολουθούσαν αλλά όπως σε όλους τους αγώνες, ήταν ερωτηματικό η φθορά των ελαστικών του στους τελευταίους γύρους. Ο Marquez έχοντας ανέβει στη 2η θέση άρχισε να πιέζει ώστε να κλείσει τη διαφορά με τον Rossi και τα κατάφερε αφού έφτασε στα 7 δέκατα πίσω του. Εκεί, 5 γύρους πριν το τέλος του αγώνα, ο Rossi δεν απέφυγε το λάθος, το μοναδικό του σε αγώνα φέτος. Άνοιξε λίγο τη γραμμή του στο φρενάρισμα και θέλοντας να επιστρέψει στην ιδανική γραμμή, άνοιξε λίγο νωρίτερα το γκάζι κι έπεσε. Έτσι, η πρώτη θέση πέρασε στα χέρια του Marquez ενώ οι υπόλοιπο ήταν αρκετά πίσω του και ο Ισπανός πανηγύρισε τη νίκη σε μια δύσκολη πίστα για τον ίδιο και τη Honda.

Η φθορά των ελαστικών παραμένει μεγάλο πρόβλημα για τη Yamaha, Αυτό φάνηκε όχι μόνο από την πτώση του Rossi αλλά και από τη μείωση του ρυθμού του Zarco. Ο Γάλλος ξεκίνησε από την πρώτη θέση. Έχασε στην εκκίνηση από τον Rossi και αργότερα τον πέρασε και ο Marquez. Έδειχνε να κατέχει την 3η θέση αλλά στον τελευταίο γύρο, αντιμετωπίζοντας ήδη προβλήματα με τα ελαστικά του, δε μπόρεσε να κρατήσει πίσω του τον Rins και υποχώρησε στην 3η θέση. Ο Rins πανηγύρισε ένα ακόμα βάθρο με τη Suzuki τη στιγμή που ο Iannone δε συμπλήρωσε ούτε ένα γύρο στον αγώνα.

Ο Maverick Vinales υποχώρησε στη 10η θέση μετά την εκκίνηση αλλά ανέβηκε τελικά στην 4η. Ο Dani Pedrosa έκανε έναν καλό αγώνα τερματίζοντας στην 5η θέση με τον Andrea Dovizioso να τον ακολουθεί στην 6η. Σε συνδυασμό με την πτώση του Rossi, ο Dovizioso κατέκτησε τη 2η θέση στο πρωτάθλημα κι έτσι η μάχη περιορίζεται για την 3η θέση ανάμεσα σε Rossi και Vinales με τον Rossi να έχει πλεονέκτημα δύο μόλις βαθμών. Μία τριάδα από Ducati ακολούθησε στις θέσεις 7,8 και 9 με τους Bautista, Miller και Petrucci αντίστοιχα. Τη δεκάδα συμπλήρωσε ο Hafizh Syahrin που έκανε εκπληκτική εκκίνηση, από την 23η θέση ανέβηκε στην 11η και τελικά τερμάτισε 10ος μέσα στην πατρίδα του. Επόμενος και τελευταίος αγώνας, στις 18 Νοεμβρίου στη Valencia της Ισπανίας, εκεί που πέρσι έκανε pole position ο Marc Marquez αλλά τον αγώνα κέρδισε ο Dani Pedrosa.

Τα αποτελέσματα του αγώνα

Η βαθμολογία του πρωταθλήματος

sports.ert.gr.