Στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τη Συνταγματική Αναθεώρηση, αναφέρεται μεταξύ άλλων ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων τονίζοντας ότι αποσκοπεί να προωθήσει ώριμες και κοινωνικά αναγκαίες τομές και γι’ αυτόν τον λόγο πρέπει να γίνει αποδεκτή.
Παράλληλα, καταλογίζει πολιτική σύγχυση στον πρόεδρο της ΝΔ σε σχέση με το θέμα. «Ουδείς έχει ακόμη κατανοήσει τι ακριβώς θέλει και τι ακριβώς προτείνει ο κ. Μητσοτάκης σε σχέση με την αναθεώρηση του Συντάγματος» σημειώνει εκτιμώντας ότι αυτό «σχετίζεται άμεσα με την αδυναμία του κ. Μητσοτάκη να εξηγήσει για ποιο λόγο δεν συμφωνεί με την τροποποίηση της διάταξης για την ευθύνη των Υπουργών». «Διότι αν το κάνει θα πρέπει να ομολογήσει ότι κάτι φοβάται», σχολιάζει ο κ. Τζανακόπουλος.
Κατά τ’ άλλα ο κ. Τζανακόπουλος δηλώνει πεπεισμένος ότι υπάρχουν μεγάλα περιθώρια συναινέσεων σε σειρά διατάξεων, και επισημαίνει ότι είναι ευθύνη της Επιτροπής να δουλέψει προς αυτή την κατεύθυνση ακόμη και τροποποιώντας διατάξεις. «Η πρόταση που καταθέσαμε εξάλλου είναι πρόταση εργασίας και όχι τελεσίγραφο», προσθέτει. Θέτει δε το ερώτημα πώς θα τοποθετηθεί το Κίνημα Αλλαγής -«ένα κόμμα που αυτοπροσδιορίζεται ως κεντροαριστερό»- σε σχέση με τις διατάξεις που ενισχύουν την προστασία των κοινωνικών δικαιωμάτων.
Σε σχέση με την επόμενη εκλογική αναμέτρηση, ο κ. Τζανακόπουλος εκφράζει την αισιοδοξία του πως «ο ΣΥΡΙΖΑ και μπορεί και θα κερδίσει και τις επόμενες εκλογές» απαντώντας στα τρέχουσες δημοσκοπικές ενδείξεις με τις δημοσκοπήσεις του Δημοψηφίσματος και του Σεπτέμβρη του 2015 που έδειχναν αντίθετο αποτέλεσμα.
Σε κάθε περίπτωση «είμαστε πολύ μακριά από τις εκλογές» δηλώνει προσθέτοντας πως η συγκυβέρνηση έχει ακόμα πολύ δρόμο μπροστά της καθώς «πρέπει να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, να συνεχίσει τη μεγάλη προσπάθεια για την κάθαρση της πολιτικής ζωής, να αντιπαρατεθεί με ολιγαρχικά συμφέροντα. Επομένως οποιαδήποτε άλλη συζήτηση σήμερα είναι αποπροσανατολιστική», και υπογραμμίζει πως όταν τελικά στηθούν οι κάλπες το δίλημμα για τους πολίτες είναι καθαρό «ή με την κοινωνική πλειοψηφία ή με την οικονομική ελίτ».
«Από τη μεριά του πρωθυπουργού ένα σχέδιο δίκαιης ανάπτυξης, προστασίας της εργασίας, αύξησης των μισθών, κοινωνικής προστασίας και διαμόρφωσης όρων για τη δυναμική ανασυγκρότηση της οικονομίας και του κράτους για τη στήριξη της κοινωνικής πλειοψηφίας. Από τη μεριά του κ. Μητσοτάκη ένα ανατριχιαστικό σχέδιο κοινωνικής ερήμωσης, αδυσώπητου ανταγωνισμού, σάρωσης εργατικών δικαιωμάτων, συρρίκνωσης του δημοσίου, απολύσεων για την στήριξη της ελίτ», σημειώνει.
Πηγή ΕΡΤ.
http://bit.ly/2JXh8SE