Πρόκριση για τον Αστέρα Τρίπολης, εξάσφαιρο ο Ατρόμητος, είχε Διαμαντόπουλο ο Άρης

0
2018 270
2018 270

Την πρόκριση του στους «16» του κυπέλλου σφράγισε ο Αστέρας Τρίπολης κερδίζοντας στα Τρίκαλα, ο Ατρόμητος έβγαλε… εξάσφαιρο στο Καυτανζόγλειο απέναντι στον Ηρακλή, ενώ ο Άρης νίκησε τον Αήττητο Σπάτων με δύο τέρματα του Διαμαντόπουλου.

Αναλυτικά:

Επίδειξη δύναμης έκανε ο Ατρόμητος

Ο Ατρόμητος πέρασε εμφατικά από το «Καυτανζόγλειο», συντρίβοντας με 6-1 τον Ηρακλή στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής, στον 1ο όμιλο. Η ομάδα του Νταμίρ Κάναντι, που είχε ηττηθεί στην πρεμιέρα (1-2) από τον ΠΑΣ Γιάννινα, πλέον ισοβαθμεί με τον «Γηραιό» και τον «Άγιαξ της Ηπείρου», που θα υποδεχθεί αύριο στους «Ζωσιμάδες» τη Θύελλα Καμαρίου.

Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 10΄ με κεφαλιά του Κωτσόπουλου, αλλά το… σόου έμελλε να ξεκινήσει στο δεύτερο ημίχρονο. Στο 47΄ ο Κουλούρης γύρισε την μπάλα από αριστερά, ο Αμπάρης δεν αντέδρασε σωστά και ο Κωτσόπουλος διπλασίασε, με το δεύτερο προσωπικό τέρμα του.

Στο 60΄ ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος, Ευθύμης Κουλούρης, «έγραψε» το 0-3 και πέντε λεπτά αργότερα ο Ενσικουλού παραβίασε για τέταρτη φορά την εστία των γηπεδούχων, ενώ το 0-5 σημείωσε στο 73ο λεπτό ο Μανούσος. Ο Ηρακλής μείωσε στο 85΄ ο Χασομέρης και το τελικό σκορ διαμόρφωσε στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Κωτσόπουλος, που έφτασε στο χατ-τρικ.

Ηρακλής (Αλέκος Βοσνιάδης): Αμπάρης, Χιντζίδης, Καζναφέρης (66΄ Πασάς), Κουκόλης, Γιαννίτσης, Στάμου (51΄ Κλέιτον), Καλτσάς, Μενδρινός, Τάι, Γεωργίου, Ρόβας (62΄ Χασομέρης).

Ατρόμητος (Νταμίρ Κάναντι): Μέγερι, Σάκιτς (72΄ Στρουγγής), Βασιλακάκης, Ούμπιδες, Χατζηισαΐας, Κωτσόπουλος, Γαρουφαλιάς, Κουλούρης, Καρασαλίδης, Γιαννούλης, Μάντσον (66΄ Μανούσος).

Προκρίθηκε στους «16» ο Αστέρας Τρίπολης

Ο Αστέρας Τρίπολης έγινε η τρίτη ομάδα που προκρίθηκε μαθηματικά στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας, μετά τη νίκη στα Τρίκαλα επί της ομώνυμης ομάδας με 1-0, στο πλαίσιο του 6ου ομίλου.

Οι Αρκάδες είχαν επικρατήσει στην πρεμιέρα του Απόλλωνα Σμύρνης με 2-1 και με απολογισμό 6 βαθμών σε δύο παιχνίδια, δεν απειλούνται από τους Θεσσαλούς (1β.), τον Απόλλωνα Παραλιμνίου (1β.) και την «Ελαφρά Ταξιαρχία» (0β.). Το γκολ που έγραψε την ιστορία του αγώνα σημείωσε ο Μαρκ Φερνάντες στο 33ο λεπτό, από γύρισμα του Τσιλιανίδη.

Τρίκαλα (Ράτκο Ντόσταντις): Ταΐρης, Γκουγκούδης, Πάνος, Γκότοβος, Νιάρος, Μακρίδης (76΄ Σταματάκος), Τσιάρας, Γκατσολάρι (46΄ Ματιανί), Ηλιάδης (60΄ Καπός), Συμελίδης, Γιουκάρης.

Αστέρας Τρίπολης (Σάββας Παντελίδης): Παπαδόπουλος, Μαρτίνες, Πασαλίδης, Τριανταφυλλόπουλος, Κώτσιρας, Μουνάφο, Μπελόκ, Φερνάντες (60΄ Τόνσο), Ρόλε (71΄ Μπαστιάνος), Τσιλιανίδης (84΄ Καλτσάς), Δουβίκας.

Δύο γκολ ο Διαμαντόπουλος στη νίκη του Άρη

Επιστροφή στα νικηφόρα αποτελέσματα για τον Άρη. Με σκόρερ και πρωταγωνιστή τον Διαμαντόπουλο, η ομάδα της Θεσσαλονίκης ξεπέρασε τη σθεναρή αντίσταση του Αήττητου Σπάτων, επιβληθείσα με 2-1 της αθηναϊκής ομάδας.

Οι «κίτρινοι», με πολλές εναλλακτικές επιλογές, πήραν τα ηνία του αγώνα και στο 16΄ είχαν σουτ του Μαρτίνες στο δοκάρι του Κοκκαλά. Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ με τον Δημήτρη Διαμαντόπουλο στο 67΄, στο πρώτο επίσημο εφετινό παιχνίδι του, μετά από ασίστ του Ντιγκινί.

Το… πρόσωπο της βραδιάς σκόραρε στο 77΄ για δεύτερη φορά, όταν με ωραία κίνηση κατέβασε την μπάλα και με άψογο σουτ πλάσαρε στην εστία της φιλοξενούμενης ομάδας. Ο Αήττητος, όμως, επέμενε για το γκολ και το βρήκε στο 90΄ με τον Άγγελο Χαντί, το σουτ του οποίου έχασε ο Αναγνωστόπουλος για να κυλήσει η μπάλα στα δίχτυα του και να διαμορφωθεί έτσι το τελικό 2-1.

Άρης (Ερέρα): Αναγνωστόπουλος, Τζανακάκης, Σόουζα, Δεληζήσης, Μενέντεθ, Κολάσο, Ιντζόγλου, Παυλίδης (46΄ Ντιγκινί), Μαρτίνες (80΄ Πέδρο Βίτορ), Ναζλίδης, Γιουνές (46΄ Διαμαντόπουλος).

Αήττητος Σπάτων (Παπαδόπουλος): Κοκκαλάς, Μουστάκης, Μανωλάς (78΄ Ματσούκας) Μάγκας, Ηρακλής, Σταματάκης, Κασνέτση, Χαντί, Χατζηιωαννίδης (70΄ Σπυρόπουλος), Βασιλείου, Νικλητσιώτης (56΄ Γροντής).

 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: eurokinissi

sports.ert.gr.