Η UEFA απέδωσε τα εύσημα με άριστα στην ΑΕΚ για την οργάνωση του αγώνα με τη Μπάγερν

0
2018 108
2018 108

Βαθμό «άριστα» πήρε και πάλι η ΑΕΚ από την UEFA στο οργανωτικό μέρος μιας αναμέτρησης Champions League. Η οργανωτική τετράδα της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, που είναι επιφορτισμένη με την οργάνωση του αγώνα και την τήρηση σε όλους τους τομείς των προϋποθέσεων της UEFA (οργάνωση αγώνα, ασφάλεια, media, τηλεοπτική κάλυψη), έδωσε συγχαρητήρια στους ανθρώπους της πρωταθλήτριας Ελλάδας για τον αγώνα με τη Μπάγερν. Να τονιστεί ότι οι τέσσερις δεν έχουν σχέση με τον παρατηρητή της αναμέτρησης, ο οποίος ασχολήθηκε στην έκθεσή του με τα καπνογόνα που άναψαν στη θύρα των οργανωμένων.

Στη σύσκεψη μετά τον αγώνα, όπου εξετάζονται τα οργανωτικά ζητήματα και διατυπώνονται όλες οι σχετικές παρατηρήσεις, δεν υπήρξε η παραμικρή παρατήρηση. «Το πρόβλημα είναι ότι δεν είχαμε κανένα πρόβλημα!» ειπώθηκε χαρακτηριστικά από τους ανθρώπους της UEFA και το τελικό συμπέρασμα ήταν: «μπορεί να είστε στεναχωρημένοι αγωνιστικά από την ήττα, φυσικά και θέλετε η ομάδα σας να εξαντλήσει όλα τα περιθώρια για να διακριθεί, αλλά ως προς το σημερινό παιχνίδι, από πλευράς κόσμου, εικόνας του αγώνα αλλά και της συνολικής οργάνωσης του ματς σε όλα τα επίπεδα, η ΑΕΚ επιβεβαίωσε ότι αξίζει που βρίσκεται εδώ».

Επίσης, συγχαρητήρια και ένα μεγάλο «ευχαριστώ» δέχτηκε το τμήμα Media της ΑΕΚ και από τους τηλεοπτικούς παραγωγούς του γερμανικού Sky Sport για όλες τις ανέσεις που είχαν εξασφαλιστεί στην τηλεοπτική τους παραγωγή και μέσα στο γήπεδο αλλά και στην εξέδρα του Τύπου από την οποία έκαναν δύο ζωντανές συνδέσεις.

Εντυπωσιακές ήταν οι τηλεοπτικές εικόνες που βγήκαν στον αέρα σε όλη την Αμερική από το τηλεοπτικό δίκτυο Turner που έβγαζε συχνά εικόνα από τις εξέδρες του ΟΑΚΑ.

Οσον αφορά την παρουσία εκπροσώπων του Τύπου, η τελική καταμέτρηση δίνει εντυπωσιακά νούμερα: 255 δημοσιογράφοι, 78 φωτογράφοι, 35 τηλεοπτικές συνεντεύξεις (21 των Γερμανών και 14 των Ελλήνων) παραχωρήθηκαν στο διήμερο του αγώνα, σε όλα τα δίκτυα με δικαιώματα κάλυψης του Champions League (right holders).

Απόλυτα ευχαριστημένοι, βεβαίως, από τη φιλοξενία δήλωσαν και οι άνθρωποι της Μπάγερν, οι οποίοι έδωσαν ραντεβού στο Μόναχο (7/11) για ανταπόδοση.

ΑΓΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΠΝΟΓΟΝΑ

Στα… δυσάρεστα τώρα, εκτιμήσεις για την έκταση της ποινής που θα επιβληθεί στην ΑΕΚ (γιατί είναι βέβαιο ότι τα καπνογόνα θα επισύρουν τιμωρία) δεν μπορεί να γίνει, καθώς δεν γνωρίζει κανείς τι έχουν γράψει στις εκθέσεις τους οι δύο αρμόδιοι: ο Ελβετός delegate και ο Αγγλος Security Officer, ο οποίος γύρισε αρκετές φορές το γήπεδο και είναι βέβαιο ότι κατέγραψε τα πάντα. Το βασικό πρόβλημα είναι ότι η ατμόσφαιρα που δημιουργήθηκε με τα καπνογόνα, ειδικά στην έναρξη του β΄ ημιχρόνου, πέρασε στην τηλεοπτική εικόνα. Από την άλλη πλευρά, όμως, όλα κύλησαν άψογα όσον αφορά τη μεταφορά των Γερμανών φιλάθλων στο ΟΑΚΑ, το γεγονός ότι δεν συνέβη το παραμικρό με τους φίλους της ΑΕΚ και μάλιστα ότι μετά τον αγώνα αντάλλαζαν κασκόλ έξω από το γήπεδο. Υπάρχουν πολλά θετικά στοιχεία και γενικά τα πράγματα είναι καλύτερα σε σχέση με τον αγώνα με τη Μπενφίκα, όπου η ΑΕΚ είχε τιμωρηθεί με 60.000 ευρώ πρόστιμο, όμως η έκθεση περιλαμβάνει και πάλι κάποιες «κηλίδες». Κι όταν μαζεύονται πολλές, η UEFA απλώς ανακοινώνει πιο βαριά ποινή, χωρίς να υπάρχουν απολογίες, υπομνήματα, δευτεροβάθμια όργανα…

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI

sports.ert.gr.